EXCLUSIV  Comisar european România. Dăncilă dezvăluie o discuție cu Iohannis

Viorica Dăncilă a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre procedura de nominalizare a unui comisar european din partea României. 

"Ceea ce a făcut preşedintele arată iar un mod incorect de raportare la propria ţară. Indiferent de schimbarea Guvernului, este vorba despre un candidat al României. Şi atât timp cât există un Guvern interimar, el este cel care face nominalizarea. Nu poate un premier desemnat, care poate să cadă la vot  sau poate să nu fie cvorum – deci nu are atribuţii din punct de vedere guvernamental – să desemneze un alt candidat. Nu poate preşedintele – asta dă dovadă de dictatură dacă preşedintele vine şi trece peste Guvern şi merge cu un alt candidat. 

Noi am desemnat doi candidaţi: pe Rovana Plumb şi pe Dan Nica. Primul candidat nu a fost admis de comisia juridică, a rămas cel de-al doilea candidat. Mai vreau să fac o precizare: înainte de a trimite cei doi candidaţi, am avut, cum era normal, o discuţie cu preşedintele României şi i-am spus de aceste două nominalizări. Dânsul putea să oprească, să spună ‚nu se poate pentru că nu sunt de acord’", a declarat Viorica Dăncilă. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel