Comercianţii scumpesc anvelopele de iarnă, iar vânzările pentru cele second hand se vor dubla

Centrele care vând anvelope noi au început să crească preţurile, iar depozitele de cauciucuri second hand se aşteptă la dublarea vânzărilor, ca efect al anunţului privind obligativitatea echipării maşinii cu anvelope de iarnă, informează Mediafax

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, propietarii de autovehicule vor fi obligaţi să echipeze maşinile cu anvelope de iarnă pentru perioada 1 noiembrie-31 martie, actul normativ urmând să fie adoptat de Guvern în cel mult două săptămâni.

Reprezentanţii firmelor care vând anvelope spun că măsura va avea ca efecte principale creşterea preţurilor la produsele noi şi dublarea vânzărilor în cazul celor second hand.

"Firma nostră vinde şi anvelope noi şi uzate. Deja se simte efectul deciziei autorităţilor de a obliga şoferii să echipeze maşina pentru iarnă. Avem din ce în ce mai mulţi clienţi şi vom creşte preţurile anvelopelor noi cu 2-3%. Cauciucurile second hand vor rămâne cu preţurile neschimbate, insă pe acest segment ne aşteptăm la dublarea comenzilor", a spus administratorul unui depozit de anvelope din Bucureşti.

La dublarea comenzilor se aşteptă şi reprezentantul unui centru de anvelope second hand din Craiova, care spune că numărul clienţilor se va creşte considerabil pentru că mulţi conducători auto preferă să cumpere cauciucuri uzate.

"Achiziţia de anvelope second hand este o afacere pentru client, pentru că preţul poate scădea până la un sfert din valoarea cauciucului nou. Pentru doar câteva luni de sezon rece, clientul preferă să cumpere cauciucuri uzate. În ceea ce priveşte asigurarea stocurilor, nu ne facem probleme, o comandă de import poate să fie onorată în 24 de ore", a explicat administratoul depozitului din Craiova.

Reprezentanţii magazinelor care au doar anvelope noi afirmă că până şi clienţi "tradiţionali" se orientează către achiziţia de articole second hand.

"M-au sunat clienţi vechi, care cumpără de la mine de 15 ani, şi m-au întrebat dacă nu am la vânzare şi cauciucuri uzate. Acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum", a afirmat proprietarul unui magazin din Târgu Mureş.

Cu toate că este mai accesibilă, echiparea maşinii cu anvelope uzate implică riscuri, avertizează directorul Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

"Este foarte periculos să achiziţionezi anvelope second hand. În primul rând, nu cunoşti istoricul cauciucurilor, maşina care le-a rulat ar fi putut să aibă defecţiuni la direcţie, iar acest lucru poate afecta aderenţa. Sau anvelopele pot fi vechi, ceea ce sporeşte pericolul unei explozii. Trebuie adăugat şi faptul că anvelopele uzate nu au garanţie", a afirmat Muntean.

El a spus că preţul mediu pentru achiziţia şi montarea cauciucurilor noi şi echilibrarea roţilor este de 900 - 1.000 de lei.

"Personal, nu cred că măsura luată de autorităţi va avea efectul scontat, cel puţin nu în acestă perioadă dificilă, când foarte mulţi oameni nu au pur şi simplu bani să cumpere alte cauciucuri", a mai spus reprezentantul ASSAI.

Citeşte şi:

Previziuni: Anvelope de iarnă noi mai scumpe și vânzări duble la cele vechi

Afacerea ”Anvelopa de iarnă”. Ştiau producătorii că se va introduce legea?

Care este amenda, dacă nu foloseşti cauciucuri de iarnă

Cauciucurile de iarnă, obligatorii în maxim două săptămâni

Cât costă să-ţi echipezi maşina pentru sezonul de iarnă

Noul Cod Rutier: Toţi şoferii, obligaţi să-şi cumpere cauciucuri de iarnă şi lanţuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel