Colonel de poliție - psiholog: ”Poate că nu e de ajuns un test"

Andi Miron / 08 ian 2018 / 13:02 Salveaza PDF Comentarii
Pedofil căutat în București
Pedofil căutat în București

Pedofilul în vârstă de 45 de ani din Drumul Taberei a fost reținut și s-a constatat că este agent la poliția rutieră. Pe fondul acestui caz, Poliția Română a devenit subiectul principal de dezbatere în media, stârnind îndoieli opiniei publice în ceea ce privește calitatea procesului de selecție al personalului.

Au apărut și reacțiile specialiștilor. Liviu Chisnoiu, colonel de poliție în rezervă - psiholog principal spune că acest caz este unul izolat și că nu are sens să existe o tendință de generalizare: ”Chiar dacă a recunoscut fapta, are dreptul la apărare. Va fi supus unei evaluări psihiatrice și se va analiza. Asta nu înseamnă că poliția are probleme foarte grave (...) Este o excepție de la regulă, de regulă poliția e OK”. 

În ceea ce privește testele psihologice, Chisnoiu afirmă faptul că testele psihologice ar trebui să fie mult mai aspre: ”Anual se face o evaluare psihologică. Vă duceți la orice cabinet psihologic și vi se dă un OK acolo. Chestia asta nu e foarte fină, pentru că te duci acolo, dacă ai o personalitate dublă răspunzi ca la carte, dar poate că trebuie altceva făcut, la selecție... Să fie o chestie draconică. Păi eu când am intrat în poliție, două zile am fost verificat, analizat, cu teste de personalitate și aptitudine și eram psiholog (...) Poate că nu e de ajuns un test, poate că trebuie stat de vorbă, ca la un test-interviu. Într-un test-interviu, eu dacă stau de vorbă cu pacientul meu câteva ore, o oră-două, mă prind că este ceva acolo”, declarat Liviu Chisnoiu în direct la Digi 24.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23