Urmărește emisiunea live


Coliziune pe Dunăre la Budapesta: Procurorii cer rămânerea în detenţie a căpitanului navei de croazieră implicate

Procurorul şef din Budapesta, Tibor Ibolya, a anunţat marţi că a fost depusă o solicitare de menţinere în detenţie a căpitanului navei de croazieră implicate în coliziunea din mai cu o navă de agrement care s-a scufundat în urma accidentului, provocând moartea a 28 de persoane, majoritatea turişti sud-coreeni, relatează MTI.

Este de aşteptat ca tribunalul municipal din Budapesta să decidă miercuri în legătură cu rămânerea după gratii a căpitanului de pe Viking Sigyn, solicitată de procurorul districtelor 6 şi 7.

Potrivit unui comunicat al procurorului şef al capitalei ungare, căpitanul, cetăţean ucrainean în vârstă de 64 de ani, care a fost pus sub acuzare pentru neglijenţă soldată cu pierderi de vieţi omeneşti, este suspectat şi de 35 de cazuri de neacordare de asistenţă după coliziune, iar închiderea sa este singura cale de a garanta cooperarea sa cu ancheta.

Arestat luna trecută şi apoi eliberat condiţionat în schimbul unei cauţiuni de 15 milioane de forinţi (45.800 euro), căpitanul a fost arestat din nou luni de poliţie, sub suspiciunea că i-a abandonat pe cei 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri de echipaj unguri aflaţi la bordul vasului de agrement Hableany (Sirena), scufundat după coliziunea cu Viking. Doar şapte sud-coreeni au fost salvaţi după tragedie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel