Codul penal, adoptare. Florin Iordache: Ne-am propus

Florin Iordache
Florin Iordache

Florin Iordache a dezvăluit ce s-a discutat în Comisia Juridică atât în privința Codului penal cât și a celui de procedură penală. 

Florin Iordache a declarat, marți, că una dintre modificările principale la ordonanața 92, dezbătută în Comisia Juridică, constă în "eliminarea acelei prevederi care stabilea că judecătorii și procurorii, atunci când se exprimă împotriva altei puteri din stat, fie că discutăm despre Parlament, fie că discutăm de membrii ai Guvernului constituie abatere disciplinară. A fost una din creiticile pe care Comisia de la Veneția le-a constatat și am considerat că e bine să eliminăm această chestiune pentru a demonstra că judecătorii și procurorii, atunci când se exprimă în public nu trebuie să se considere o abatere disciplinară vizavi de activitatea pe care dumnealor o au".

Florin Iordache a dat detalii și cu privire la termenele propuse pentru adoptarea Codului penal și a Codului de procedură penlă.

"Cea de-a doua dezbatere care a avut loc a vizat codul de procedură penală, din punctul de vedere al majorității, am operat toate acele modificări pe care Curtea Constituțională le-a făcut(...) Una peste alta, acest rapot va ajunge în plenul Senatului bănuiesc că săptămâna viitoare, iar peste două săptămâni va fi rediscutat în comisie pentru a primi votul final și în Camera Deputaților. În același timp, așteptăm și motivarea de la Curtea Constituțională la Codul Penal pentru că noi ne-am propus ca până plecăm în vacanța de iarnă să fie adoptat și Codul Penal în concordanță cu deciziile.

Am modificat și acel articol 171, acolo când în timpul unei percheziții se găsesc și alte probe, fără îndoială pot fi folosite. Am adus în discuție și alte articole", a maii spus Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel