Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Codul Muncii, schimbare radicală. Violeta Alexandru: Gata! Sunt gata să ating următorul meu obiectiv...

Violeta Alexandru, acuzată de sindicaliști pentru lipsa dialogului
Violeta Alexandru, acuzată de sindicaliști pentru lipsa dialogului

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că  a finalizat actul normativ pentru modernizarea relaţiilor de muncă. Documentul, pus în dezbatere publică, stipulează, între altele, folosirea semnăturii electronice la semnarea contractului de muncă, dar şi faptul că actele pot fi păstrate în arhiva electronică.

Gata! Sunt gata să ating următorul meu obiectiv: digitalizarea relațiilor de muncă. Am dedicat mult timp rezolvării problemelor pensionarilor. Așa am simțit eu să îmi arăt respectul față de niște oameni care au muncit o viață. Mai am multe de rezolvat. De rezolvat, nu de făcut promisiuni. Mi-ar fi ușor să stau liniștită, odihnită și să arunc cu promisiuni. Nu am uitat, însă, nicio clipă că trebuie să fac mai mult pentru cei care muncesc. Pot să fac, în limita competențelor mele la Ministerul Muncii.", a scris ministrul Muncii pe Facebook.

"Următorul pas este descris mai jos. Dacă ar avea ziua mai multe ore, aș face mai mult. Văd atâtea oportunități, văd atâtea lucruri nefăcute de prea mulți ani. A plătit un preț prea mare România să nu se facă treabă în sistemul public în sensul de a adresa nevoile celor care muncesc/au muncit.

"După consultări cu sindicatele şi patronatele, după discuţii cu antreprenori din Bucureşti şi din ţară am luat decizia de a face un pas major în ce priveşte digitalizarea relaţiilor de muncă şi, implicit, simplificarea derulării acestora.", a scris  Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că a finalizat actul normativ prin care, pentru prima dată în România:

• se va putea folosi semnătura electronică atât la semnarea cât şi la modificarea sau încetarea Contractului Individual de Muncă;

• se va putea folosi semnătura electronică la instructajul SSM inclusiv în cazul telemuncii;
• documentele se vor putea păstra în arhivă electronică;

• activitatea telesariatului, care nu va mai fi obligat să menţioneze locul în care prestează activitatea, se va putea verifica prin mijloace electronice;

• telesalariatul îşi va putea folosi propriul laptop/echipament pentru desfăşurarea muncii, prin acordul părţilor;

• angajatorul nu va mai fi obligat să răspundă pentru condiţiile de muncă alese de către telesalariat.

Cred că astfel de măsuri salvează timpul cetăţenilor, reduc birocraţia şi sporesc încrederea în sistemul public. Las actul normativ în transparenţă pentru alte observaţii, dar sunt suficient de încăpăţânată să îl duc până la capăt indiferent de obstacole. Mai am şi reacţii menite să mă determine să renunţ, recunosc. Deja au apărut discuţii legate de obţinerea semnăturii electronice, cât de scumpă este şi de unde se va procura. Va exista o perioadă de tranziţie în care se va permite folosirea semnăturii olografe. Am o soluţie pentru sistemul public", a mai scris Violeta Alexandru.

Cred că astfel de măsuri salvează timpul cetățenilor, reduc birocrația și sporesc încrederea în sistemul public. Las actul normativ în transparență pentru alte observații dar sunt suficient de încăpățânată să îl duc până la capăt indiferent de obstacole. Mai am și reacții menite să mă determine să renunț, recunosc.

Deja au apărut discuții legate de obținerea semnăturii electronice, cât de scumpă este și de unde se va procura. Va exista o perioadă de tranziție în care se va permite folosirea semnăturii olografe. Am o soluție pentru sistemul public.Am convingerea că România trebuie să se modernizeze. Fac ceea ce pot să contribui la modernizarea României.

Nu mai avem timp. Cu fiecare an care trece, România rămâne în urmă față de alte țări europene civilizate.

Nu mai avem timp! Acum este momentul", a mai scris Violeta Alexandru/

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.24
YesMy