Codul Muncii, modificat. Mai multe ore de muncă

În prezent Codul Muncii prevede că numărul de opt ore de muncă pe zi poate fi depăşit prin excepţie pentru o perioadă de maximum patru luni. Această perioadă ar urma sa fie extinsă pentru mai multe domenii de business.

Codul Muncii ar putea fi modificat, astfel încât angajaţii să poată lucra mai mult de opt ore. Dacă în prezent acest număr de ore putea fi extins cu patru luni, în curând această perioadă ar urma să fie prelungită. Domeniile au fost deja convenite şi sindicate, conform profit.ro

În acest moment, numărul maxim de ore prestate nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână.Pentru anumite activități sau profesii, Codul Muncii permite însă negocierea, prin contractul colectiv de muncă, a unor perioade de referință mai mari de 4 luni, care să nu depășească 6 luni, iar, în cazuri cu totul speciale, care să nu depășească un an.

Codul Muncii nu precizează însă care sunt domeniile pentru care media celor 48 de ore suplimentare poate fi extinsă la peste 4 luni. Acum, aceste domenii de activitate vor fi stabilite distinct.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel