Codul galben de caniculă a fost extins

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea de caniculă pentru jumătate din teritoriul țării, indicele de temperatură-umezeală depășind pragul critic de 80 de unități.

Sâmbătă, 10 august, valul de căldură va persista, astfel încât vremea se va menţine călduroasă în toată ţara. Va fi caniculă în vestul şi local în sudul şi centrul ţării unde temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unitaţi.

Notă: În noaptea de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Pentru ziua de vineri este valabil un COD PORTOCALIU de CANICULĂ. În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi canicula se va intensifica, maximele termice se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Vineri, în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumătatea vestică a Munteniei vremea va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăşi 36...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel