Codrin Ștefănescu: Bătaie de joc la adresa TUTUROR românilor. Încă o umilință

Anca Murgoci / 16 mai 2016 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii

Codrin Ștefănescu, scretar general adjunct al PSD, atrage atenția că este inacceptabil modul în care Guvernul de tehnocrați înțelege să soluționeze problema salariilor, un subiect extrem de important și un drept vital al milioanelor de români.

"După plecarea Guvernului Ponta, am lăsat Executivului tehnocrat o lege salarială negociată încă din noiembrie anul trecut cu toate confederațiile și federațiile sindicale, cu ordonatorii de credite (ministere, autorități locale, agenții nationale etc.), și pentru care au existat consultări inclusiv cu reprezentanții Comisiei Europene și cei ai FMI. De altfel, proiectul legii s-a aflat și în dezbatere publică tocmai pentru a oferi, tuturor celor avizați, posibilitatea să-și exprime un punct de vedere", a spus Codrin Ștefănescu.

[citeste si]

"Acum ne trezim că se promovează aberații gen "mărirea doar a salariilor mici„ sau "majorarea salariilor pentru maxim patru domenii„, „variante tehnocrate"care nu ar duce la decât învrăjbiri sociale, o reeditare a situației create de regimul Băsescu prin guvernele Boc. În plus, Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru susține că va lucra pentru noua lege a salarizării, cu cifrele care vor fi date de la Ministerul Muncii și Ministerul Finanţelor Publice, în condițiile în care aceste date fuseseră deja furnizate de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb. Pe de altă parte, de la Ministerul Finanțelor Publice ne vin, pe surse, tot mai multe informații conform cărora FMI se opune majorării salariilor mici, în acest sens neexistând nicio declarație publică a ministrului de resort. În concluzie, ceea ce se întâmplă astăzi cu Legea salarizării demonstrează clar că modul de abordare a Guvernului de tehnocrați a acestei urgențe legislative este, pe fond, o altă bătaie de joc la adresa tuturor românilor, și încă o umilință la care aceștia supun milioane de cetățeni", a mai zis Codrin Ștefănescu.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28