Urmărește emisiunea live


Codrin Ştefănescu: Sunt inacceptabile formulele de intimidare folosite de Guvernul Boc în aşa-zisa strategie anticorupţie

codrin
codrin

Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, vineri, că actualele formule de intimidare  ale Guvernului Boc  în aşa-zisa strategie anticorupţie sunt inacceptabile.

Social-democratul a mai spus că PSD va pune săptămâna viitoare la dispoziţia premierului Emil Boc, dar şi a presei, "dosarul cu informaţii complete venite din teritoriu şi prezentate de mass-media centrală şi locală, a cel puţin 100 de lideri PDL care sunt implicaţi în acte de mare corupţie", potrivit unui comunicat primit la redacție.

"Ajutat de toate organismele care i se supun necondiţionat - Parchete, DNA, ANI, DIICOT, servicii etc., Executivul promovează numai o strategie lamentabilă menită să impresioneze opinia publică. Dovadă stau 'marile' cazuri de corupţie instrumentate de DNA până în prezent, care nu au avut în vizor nici persoane aflate în poziţii de înaltă demnitate publică, deşi dovezi concrete există, nici prejudicii de ordinul sutelor de milioane de euro. Şi asta pentru că arestaţii au fost doar mici funcţionari publici, vameşi, medici sau cadre didactice. Mai mult chiar, pentru completarea strategiei anticorupţie cu măsuri cât mai radicale, premierul Boc şi-a pus locotenenţii disciplinaţi ai partidului, Monica Macovei şi Cezar Preda, la treabă", a afirmat Codrin Ştefănescu.

El a criticat propunerea europarlamentarului PDL Monica Macovei de ridicare a imunităţii parlamentare în 48 de ore, dar şi propunerea legislativă promovată de Cezar Preda, conform căreia ofiţerilor SRI să li se permită derularea unor anchete penale.

"Se demonstrează, încă o dată, că PDL doreşte reactivarea fostei Securităţi într-un stat în care separaţia puterilor şi drepturile cetăţeanului nu mai sunt, de mult, respectate. De altfel, strategia anticorupţie lansată de PSD în timpul Guvernului Năstase - declaraţiile publice de avere şi de interese, conflictele de interese şi regimul incompatibilităţilor, reforma sistemului judiciar şi a administraţiei publice, libertatea justiţiei, înfiinţarea unor structuri precum PNA, au fost politizate total, devenind doar o anexă a centrului unic de comandă al PDL. Pentru că, prin metodele folosite în prezent, nu se urmăreşte decât hărţuirea, în primul rând, a adversarilor politici prin fabricarea unor dosare ce ţin de domeniul ridicolului", a mai spus Codrin Ştefănescu, potrivit comunicatului de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel