Codrin Ştefănescu. Reacție la decizia Curții de Apel București

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat, joi, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de a suspenda decretul de prelungire a mandatului şefului SMAp reprezintă 'un lucru firesc'.

'E un lucru normal, e un lucru firesc, asta înseamnă legea. Acum, încă o dată, toată România vede că printr-un decret abuziv, ilegal, neconstituţional Klaus Werner Iohannis a încercat să-şi impună un om în conducerea Armatei Române, deşi ministrul de resort a explicat că legea sună în felul următor: ministrul propune, prim-ministrul aprobă, iar preşedintele semnează. Nu este singurul caz în care Klaus Iohannis a încălcat Constituţia şi deciziile Curţii. Iată că au trecut luni de zile de când nu ne numeşte miniştrii, se opune la numirea procurorilor-şefi. Abuziv l-a numit şi pe generalul Ciucă. Ministrul Apărării are datoria să ducă, să îndeplinească nominalizarea, conform legii, până la capăt şi a procedat foarte corect în sensul de a sesiza Curtea', a declarat Ştefănescu.

Decizia instanței

Curtea de Apel Bucureşti a admis joi o cerere depusă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) prin care se solicită suspendarea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă. Administraţia Prezidenţială poate face recurs, însă decizia este executorie. 

VEZI ȘI:

PSD. Aurelian Bădulescu, fără sprijin politic. Dă vina pe Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu: Așteptăm de la Toader trei pași mari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel