Codrin Ștefănescu, gest fără precedent la Congres PSD

Codrin Ștefănescu FOTO Agerpres
Codrin Ștefănescu FOTO Agerpres

Codrin Ștefănescu a făcut un gest fără precedent la Congresul PSD.

În timpul discursului susținut de Viorica Dăncilă, Codrin Ștefănescu a părăsit sala.

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat sâmbătă că soluţiile pentru asigurarea dreptului la vot al românilor din diaspora trebuie luate rapid şi pe baza unui dialog corect, fără patimă electorală, "chiar dacă unii apelează la tactici electorale din lipsă de soluţii".

"Am primit un semnal puternic la alegerile europarlamentare din partea cetăţenilor şi vom ţine cont de el. Este clar că soluţiile pentru asigurarea dreptului la vot al românilor trebuie luate rapid şi pe baza unui dialog corect, fără patimă electorală, chiar dacă unii apelează la tactici electorale din lipsă de soluţii. Salut constituirea comisiei parlamentare care se va ocupa de noile reglementări care să pună capăt pentru totdeauna problemelor ce ţin de votul românilor din afara graniţelor ţării. Avem trei soluţii pe care le susţin fără rezerve: extinderea votului prin corespondenţă la toate tipurile de alegeri naţionale, instituirea votului prelungit, pe mai multe zile în diaspora, suplimentarea numărului secţiilor de votare în diaspora. Solicit public şi celorlalte partide şi domnului preşedinte să se implice activ în această problemă şi să vină cu soluţii concrete, nu doar cu critici şi blocaje. Dar vă mărturisesc că nu am prea mari aşteptări", a spus Dăncilă la Congresul PSD.

Ea a adăugat că are însă aşteptări de la maturitatea politică a PSD, "un partid conectat la adevăratele teme de interes pentru cetăţean".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel