Codrin Ștefănescu: ANI pune în pericol siguranța națională

ștefănescu dece
ștefănescu dece

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că Agenția Națională de Integritate pune în pericol siguranța națională și creează haos în întreaga administrație publică din țară din cauza unei fisuri de lege.

”Agenția Națională de Integritate își bate pur și simplu joc atât de alegători, cât și de aleșii locali, punând în pericol chiar siguranța națională. Dacă cifra vehiculată până în prezent, de aproximativ 1.200 de aleși locali aflați în stare de incompatibilitate, este reală avem în mod clar o problemă sistemică care poate duce la blocarea administrației la nivel național”, transmite social-democratul într-o declarație de presă remisă DC News.

Ștefănescu susține că legea în baza căreia funcționează ANI este contrară legislației europene în domeniu, care consideră drept obligatorie prezența aleșilor locali în consiliile de administrație ale instituțiilor subordonate administrațiilor publice. ANI profită de faptul că o modificare a legii 161/2003 ar putea să nu se aplice retroactiv și că România e monitorizată de Comisia Europeană, adaugă Ștefănescu.

”Concluzionând, dacă potrivit datelor vehiculate, peste 90% dintre aleșii locali cercetați de ANI sunt din partea USL, atunci este evident faptul că ne aflăm în fața unei manevre politice. Cu atât mai mult cu cât este exclus ca un număr atât de mare dintre aceștia să încalce intenționat legislația în vigoare”, conchide secretarul general adjunct al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel