Cod galben de vânt puternic și fenomene extreme. Vezi zonele afectate

vijelie
vijelie

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare nowcasting de vânt puternic și ploi în averse pentru mai multe judeţe din ţară.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că, până la orele 13.30, în judeţele Satu Mare, Sălaj şi Cluj se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care la rafală vor depăşi 55-65 km/h.

Între orele 11:00 și 13:45, local în judeţele Sibiu, Mureş şi Alba sunt aşteptate intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 60-70 km/h.

În sudul şi sud-estul ţării se menține codul portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru șapte județe și Capitală. Vor fi  valori maxime între 35 şi 38 de grade, iar în judeţele din sudul Olteniei şi Munteniei codul portocaliu însemnă temperaturi excesive de până la 40 de grade.

Spre seară, frontul atmosferic se va deplasa de la Vest către Est, prin urmare în regiunile centrale, în cele nordice, ulterior, în cele estice și sudice, se vor produce fenomene meteorologice extreme, respectiv vijelii, căderi de grindină, ploi torențiale și descărcări electrice.

 În Capitală, o nouă zi caniculară. Temperatura maximă va urca până în jurul valorii de 39 de grade – o temperatură greu de suportat dacă mai adaugăm şi umezeala din aer. Norii vor fi puţini, soarele arzător. Spre seară, atenţie sporită - vântul poate lua aspect de vijelie şi sunt posibile averse şi descărcări electrice.

 De miercuri, vremea se va răci în toată țara cu până la zece grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel