Cod galben de vânt puternic în zonele de munte

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zonele de munte ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, valabilă până la ora 13:00.

 Potrivit sursei citate, în intervalul orar 10:00 - 13:00, în zonele de munte ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, la peste 1.600 de metri vântul va sufla cu viteze de 75 - 85 kilometri/oră, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

În urmă cu o săptămână, un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit în Bucegi, fiind surprins fără echipament adecvat pe un traseu afectat de ninsoare.

Meteorologii au mai emis, sâmbătă, o atenţionare nowcasting Cod galben de intensificări de vânt pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani, Neamţ şi Suceava, valabilă până la ora 14:00. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în următoarele ore, în judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani şi în zonele joase ale judeţelor Neamţ şi Suceava, se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de până la 65 de kilometri/oră. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel