Cod galben de caniculă pentru județele din vestul ţării

harta
harta
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă pentru marţi, 6 august, şi miercuri, 7 august. În regiunile vestice se vor înregistra frecvent valori termice de 35...38 de grade, disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Pentru marţi, meteorologii nu vin cu veşti mai bune. Vremea va fi  foarte caldă, caniculă în regiunile vestice şi sud-vestice, unde disconfortul termic, determinat de temperatură şi de umiditate, se va accentua. În continuare, soarele domină atmosfera şi numai în nord-estul ţării şi în zona de munte, după-amiaza se strâng norii şi sunt posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla de la slab până la moderat.

Temperaturile maxime vor fi în general peste 30 de grade în ţară, chiar până la 37 în Câmpia de Vest. Tot mai cald este şi în Capitală – o noapte tropicală, urmată de o nouă zi toridă. Maxima anunţată de meteorologi este de 34 de grade, cu soare şi vânt abia perceptibil.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel