Coca-Cola ar putea părăsi definitiv piața din Rusia

Coca-Cola ar putea părăsi piața din Rusia / Foto: Pixabay, de Jill Wellington
Coca-Cola ar putea părăsi piața din Rusia / Foto: Pixabay, de Jill Wellington

Șeful Coca-Cola a vorbit despre plecarea companiei de pe piața rusă.

Coca-Cola,cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, ar putea părăsi piața rusă, a recunoscut directorul general James Quincy, scrie Interfax.

După cum a spus Quincy la evenimentul CEO Council Summit, organizat de The Wall Street Journal, Coca-Cola ar putea ajunge la faptul că afacerea sa din Rusia să „dispară complet” dacă conflictul din Ucraina se prelungește. În martie, compania a anunțat suspendarea furnizării de ingrediente pentru băuturile sale pentru piața rusă.

Coca-Cola a fost criticată pentru că nu a oprit vânzările în Rusia. În același timp, Quincy se îndoiește că acțiunile unor companii precum Coca-Cola pot pune presiune asupra autorităților. Anterior, Coca-Cola a prezis că suspendarea afacerilor în Rusia ar lua 1-2% din venituri și profitul operațional pentru 2022. În Rusia, compania deține 10 fabrici pentru producția de băuturi răcoritoare și sucuri - în Moscova și regiunea Moscovei (două fabrici), Sankt Petersburg, Samara, Ekaterinburg, regiunea Rostov, Novosibirsk, Krasnoyarsk și Vladivostok.

După cum s-a raportat, în 2021, Coca-Cola HBC a crescut vânzările în Rusia cu 18,3%, la 373,3 milioane de cutii (o cutie conține aproximativ 5,7 litri, adică vânzările în Rusia s-au ridicat la aproximativ 2,1 miliarde de litri).

Rușii, disperați după ce McDonald’s a anunțat închiderea restaurantelor. Au stat la cozi uriașe pentru ultimii hamburgeri

Reamintim că în luna martie rușii au luat cu asalt restaurantele McDonald’s, după ce compania a anunțat închiderea acestora și retragerea de pe piața din Rusia. Astfel, oamenii au stat la cozi uriași pentru a prinde ultimii hamburgeri.

Potrivit unor postări pe rețele de socializare, unii chiar ar fi încercat să facă speculă cu hamburgeri. Cele mai multe filmări cu cozi interminabile au apărut din Moscova, capitala Rusiei.  În afară de McDonald's, Estée Lauder, Fortinet şi Trimble se numără printre companiile care şi-au anunţat recent suspendarea operaţiunilor în Rusia. Rusia reprezintă 9% din cifra de afaceri şi 3% din profitul operaţional al McDonald's. În total, peste 280 de companii importante cu o prezenţă semnificativă în Rusia şi-au anunţat retragerea până la începutul lunii martie, potrivit unui inventar ţinut de o echipă de la Universitatea Yale. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel