Urmărește emisiunea live


Rușii, disperați după ce McDonald’s a anunțat închiderea restaurantelor. Au stat la cozi uriașe pentru ultimii hamburgeri - VIDEO

Rușii, disperați, după ce McDonald’s a anunțat închiderea restaurantelor. Au stat la cozi uriașe pentru ultimii hamburgeri - VIDEO / Foto: Captură video Pro Tv
Rușii, disperați, după ce McDonald’s a anunțat închiderea restaurantelor. Au stat la cozi uriașe pentru ultimii hamburgeri - VIDEO / Foto: Captură video Pro Tv

Rușii au stat la cozi uriașe pentru hamburgeri, după ce McDonald’s a anunțat închiderea restaurantelor.

Rușii au luat cu asalt restaurantele McDonald’s, după ce compania a anunțat închiderea acestora și retragerea de pe piața din Rusia. Astfel, oamenii au stat la cozi uriași pentru a prinde ultimii hamburgeri, transmite Pro TV. 

Potrivit unor postări pe rețele de socializare, unii chiar ar fi încercat să facă speculă cu hamburgeri. Cele mai multe filmări cu cozi interminabile au apărut din Moscova, capitala Rusiei.

McDonald's, Starbucks şi alte lanţuri americane se retrag din Rusia

McDonald's şi alte câteva multinaţionale americane, acuzate că nu au întrerupt încă legăturile cu Rusia, au cedat marţi presiunii publice şi şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, transmite AFP. 

La fel ca PepsiCo şi Coca-Cola, gigantul fast-food-ului american a făcut în ultimele zile subiectul unui apel la boicot pe reţelele de socializare. Lanţul american McDonald's a anunţat marţi decizia de a închide temporar cele 850 de restaurante ale sale din Rusia şi de a-şi suspenda toate operaţiunile în această ţară.

'Situaţia este extraordinar de dificilă pentru un brand global ca al nostru şi sunt numeroase aspecte de luat în considerare', a declarat directorul general McDonald's, Chris Kempczinski. 'În acelaşi timp, respectarea valorilor noastre înseamnă că nu putem ignora suferinţa umană inutilă care are loc în Ucraina', a adăugat Kempczinski. Grupul are 62.000 de angajaţi în Rusia, pe care îi va plăti în continuare.

Rusia reprezintă 9% din cifra de afaceri şi 3% din profitul operaţional al McDonald's. În total, peste 280 de companii importante cu o prezenţă semnificativă în Rusia şi-au anunţat retragerea, potrivit unui inventar ţinut de o echipă de la Universitatea Yale. Treizeci de multinaţionale rămân pe lista companiilor care continuă să fie operaţionale în Rusia. Iniţiatorul inventarului, profesorul de management Jeffrey Sonnenfeld, a subliniat în repetate rânduri rolul pe care l-a avut în căderea apartheidului plecarea voluntară a 200 de mari grupuri din Africa de Sud în anii 1980. În afară de McDonald's, Estée Lauder, Fortinet şi Trimble se numără printre companiile care şi-au anunţat recent suspendarea operaţiunilor în Rusia. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel