Coaliţia internaţională nu ştie unde se află Gaddafi

gaddafi
gaddafi

Forţele coaliţiei internaţionale dispun de puţine informaţii asupra locului unde se află colonelul Muammar Gaddafi, după ce un complex unde acesta locuieşte a fost ţinta unor bombardamente, a declarat luni comandantul coaliţiei, generalul american Carter Ham.

"Nu ştiu unde se află liderul libian, dar nu am făcut eforturi pentru a-l găsi", a declarat şeful Comandamentului Africa al armatei americane, care conduce forţele coaliţiei angajate în Libia, informează Mediafax.

"Misiunea mea nu este legată de această persoană, noi nu îl atacăm, nu căutăm să ştim unde se află", a adăugat el, într-o conferinţă de presă, la cartierul său general, la Stuttgart (Germania).

Lansarea de rachete, duminică, a redeschis dezbaterile asupra obiectivelor americanilor, francezilor şi britanicilor angajaţi în Libia, în contextul în care Rezoluţia 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU prevede o intervenţie militară doar cu scopul protejării populaţiei.

Generalul Ham a recunoscut că intervenţia militară, aşa cum este definită în misiunea sa, s-ar putea încheia cu colonelul Muammar Gaddafi aflat, în continuare, la putere.

"Cred că nu este nimeni care să considere acest lucru ideal, dar îmi pot imagina această situaţie ca posibilă, cel puţin conform misiunii care mi-a fost încredinţată", a declarat el.

Pe de altă parte, forţele americane urmăresc obiective pur militare în Libia şi nu au ca misiune susţinerea unei ofensive terestre a insurecţiei, a precizat generalul american.

Misiunea armatei americane este clară şi constă în impunerea unei zone de interdicţie aeriană în această ţară, a subliniat Ham.

"Nu avem ca misiune să susţinem forţele de opoziţie, dacă acestea se angajează în operaţiuni ofensive", a adăugat el.

Generalul Carter Ham a notat, totodată, că forţele loiale colonelului Muammar Gaddafi, staţionate în apropierea oraşului Benghazi, aflat sub controlul opoziţiei, au arătat "puţină voinţă sau capacitatea de a relua ofensiva".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel