CNAIR a pus la dispoziție hărți interactive cu sectoarele de drum închise sau restricționate. Intră aici pentru a vedea

Compania a anunțat că hărțile sunt disponibile gratuit și pot fi accesate pe site-ul CNAIR.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pus la dispoziție o hartă interactivă care prezintă situația drumurilor și autostrăzilor cu sectoare de drum închise sau restricționate, conform Agerpres.

„Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor anunță că, începând de astăzi, pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pot fi accesate hărțile interactive care prezintă situația drumurilor naționale şi sectoarele cu risc de înzăpezire. Cele două hărți au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice - CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile", se adaugă în comunicatul trimis de Ministerul Transporturilor.
În ceea ce priveşte harta sectoarelor cu risc de înzăpezire, aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri.

Alte informații utile urmează să fie adăugate

Pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărților interactive, vor fi introduse inclusiv informațiile referitoare la toate modurile de transport.

„Am văzut că lucrurile au început să se miște şi la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi să fie promovate, şi aici, noile tehnologii. Astfel, hărțile interactive propuse de cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră națională. Prin ele vor fi furnizate informații pe care multe dintre aplicațiile existente nu le dețin, informații corecte, care vin direct de la sursă. Chiar dacă este un proiect pilot, managementul companiei a prezentat un calendar rapid de implementare şi dezvoltare. Practic, în viitorul apropiat, va fi lansată şi aplicația destinată dispozitivelor mobile, valabilă, atât pentru utilizatorii de Android, cât şi pentru cei de IOS. Este un prim pas pe care ei îl fac pentru a deveni ceea ce trebuia să fie de la început: o companie în serviciul cetățenilor. Inițiativele de acest fel trebuie continuate, în noua eră a tehnologiei", a declarat ministrul Lucian Bode.

Harta poate fi accesată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel