EXCLUSIV  Clotilde Armand, provocare uriașă la Buzău. "Știm cu ce ne luptăm"

Clotilde Armand, consilier USR, se află în fața unei provocări uriașe.

Fosta candidată a USB la funcția de primar al sectorului 1 va veni sâmbătă la Buzău, la ora 16:00, unde va încerca să reunească un număr cât mai mare de simpatizanți. Provocarea este una foarte mare pentru că, la alegerile din 2016, social-democrații de la Buzău au contabilizat 77 de primari din 87 posibili și s-au clasat pe locul I pe țară la scorul electoral obținut de organizațiile PSD. De altfel, de peste 20 de ani, alegerile sunt câștigate de PSD. 

[citeste si]

Am stat de vorbă cu Florin Grigorescu, responsabil extindere USR pentru zona Sud-Est, pentru a afla mai multe detalii despre evenimentul de sâmbătă, 3 septembrie, de la Buzău.

De menționat că până la momentul transmiterii acestei știri, presa locală nu a anunțat evenimentul deși Clotinde Armand a declarat, cu mai mult timp în urmă, că va merge la Buzău.

DC News: Care este situația USR la Buzău?

Florin Grigorescu: Noi avem un sistem online prin care colectăm inițiativele din teritoriu. Este un sistem unde lumea se înscrie pe site și își manifestă interesul de a participa la proiectul nostru - USR. Apoi noi îi contactăm și îi învităm să se întâlnească. La primele ședințe participăm și noi, membrii USR. Am făcut o primă întâlnire cu simpatizanții din Buzău. Suntem într-o fază incipientă. O întâlnire nu este suficientă pentru a se lega echipa, dar vom continua să discutăm. Întrevederea de sâmbătă are triplu rol. În primul rând va avea loc o conferință de presă. Apoi am invitat și publicul din Buzău pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a vedea oamenii cu cine s-ar putea asocia. Al treilea lucru este să ne întâlnim și cu echipa deja formată.

(w670)

DC News: Ce șanse are USR într-un oraș ca Buzăul unde de ani buni doar PSD câștigă?

Florin Grigorescu: Dar PSD este votat de câți oameni în mod absolut? Noi încercăm să le creștem oamenilor interesul pentru a veni la vot. Proporția în care ei au votat arată un dezinteres major. Mai mult, nu mai au vreo speranță că se poate schimba ceva. Noi încercăm, prin priceperea și activitatea noastră, să le arătăm că există speranță de mai bine, speranță de schimbare, de reînnoire.

DC News: Nu vi se pare o provocare mare să puteți strânge simpatizanți de la Buzău? Vorbim de un oraș roșu.

Florin Grigorescu: Știu, suntem pregătiți să abordăm asemenea provocări. Suntem foarte motivați. Nu era idealul nostru să facem politică, dar facă nu facem ceva, nu se schimbă nimic. Știm cu ce ne luptăm.

Clotilde Armand și Florin Grigorescu, la Buzău

Sâmbătă, 3 septembrie sunteți așteptați la o întâlnire/conferință de presă susținută de liderii USR (Uniunea Salvați România) la Hotel Pietroasa. Vor fi prezenți Clotilde Armand, vicepreședinte USR, Florin Grigorescu, responsabil extindere USR pentru zona Sud-Est. 

Vor fi prezenți şi câţiva simpatizanţi USR care au participat deja la o prima întâlnire în vederea constituirii unei filiale locale.

Evenimentul este organizat şi ca o întâlnire informală, adresată publicului interesat de programul noii formaţiuni politice, în care se va discuta despre USR ca alternativă la partidele politice tradiţionale, despre extinderea USR la nivel naţional şi despre obiectivele pe termen scurt şi mediu.

Clotilde Armand şi Florin Grigorescu vor vorbi, de asemenea, şi despre experienţa recentă din cadrul administraţiei locale, ambii având şi poziţia de consilier (local sau general).

În măsura timpului disponibil, vor fi abordate şi teme de interes local şi naţional. La întâlnire vor participa şi membrii grupului de lucru ai simpatizanţilor USR, constituit în urmă cu aproximativ 8 săptămâni. Întâlnirea va fi interactivă.

În preambulul întâlnirii Clotilde Armand declară: "Este momentul coalizării tuturor oamenilor care doresc să se implice în reformarea clasei politice şi în reconstrucţia unei Românii dusă în derivă de partidele actuale. USR va însemna şi uniunea filialelor locale care sunt în curs de înfiinţare şi care vor activa şi vor decide independent în interesul comunităţii lor".

Florin Grigorescu declară: "Pe 5 septembrie vom anunţa înfiinţarea primelor filiale. În regiunea de Sud-Est vom constitui filiale la Constanţa şi Galaţi în primul val. Acestea vor fi urmate la interval de 2-3 săptămâni şi de celelalte oraşe mari. Însă nu ne vom grăbi în detrimentul calităţii oamenilor pe care îi atragem. Vrem să punem un fundament curat şi solid la baza noilor filiale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel