EXCLUSIV  Clotilde Armand, dându-și seama de dezastrul electoral, l-a lăsat în offside pe Nicușor Dan care, prin mișcarea făcută, pare că nu mai vrea să candideze pentru al doilea mandat la Primăria București

INQUAM
INQUAM

Revolta oamenilor care locuiesc Greenfield, după ce drumul prin Pădurea Băneasa care ajunge în cartier a fost blocat, s-ar putea să-i coste major pe Clotilde Armand și Nicușor Dan.

Doar că... primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a dat seama de dezastrul electoral care o paște și și-a schimbat părerea despre drumul prin Pădurea Băneasa care ajunge în cartierul Greenfield. De ce, probabil, a făcut acest lucru? Vedem în urma unei analize făcute de jurnalistul Val Vâlcu.

Clotilde Armand l-a lăsat în offside pe Nicușor Dan. S-a sucit din 2017 și până astăzi

Clotilde Armand s-a sucit pe tema Greenfield după ce, pe 7 ianuarie 2023, cu doar două zile înainte de începerea școlilor, Romsilva însoțită de poliția română, a blocat 300 de metri de drum pentru a interzice accesul pe una dintre cele două intrări în cartierul Greenfield, restul până la 1.700 de metri cât are strada Vadul Moldovei rămânând deschiși accesului public și traficului auto. 

2023 vs. 2017: Clotilde Armand susţine că măsura blocării drumului locuitorilor din cartierul Greenfield este „greşită" şi solicită deblocarea acestuia. Pe vremuri spunea contrariul

În prezent, în 2023, Clotilde Armand spune: „Înțeleg că  poliția română și Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield. O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii școlii. Să fie foarte clar, Primăria Sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru a susține accesul locuitorilor în complexul Greenfield. Măsura blocării acestui drum este una greșită și solicit reprezentanților Romsilva să deblocheze urgent drumul”.

Dar în urmă cu șase ani, era de altă părere. În 2017, Clotilde Armand spunea: „să distrugem o valoare cum este Pădurea Băneasa pentru probleme de circulaţie este un nonsens de fapt”. Pe vremea aceea, era consilier local USR în Sectorul 1. Probabil funcția de primar a făcut-o să-și schimbe părerile. 

Clotilde Armand și Nicușor Dan au cam același nucleu electoral

Cei doi au cam același nucleu electoral, care este extrem de afectat. Clotilde Armand și Nicușor Dan au dat o lovitură în baza lor electorală: adică tinerii activi care și-au întemeiat familii și și-au cumpărat o locuință nouă, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Nu și-au cumpărat bunicii apartamente noi în complexul rezidențial Greenfield, ci corporatiștii.

Până acum, blocajele pe care le făcea USR puteau să aducă un beneficiu de imagine pentru votanții lor. La fel și lupta cu gunoaiele: Clotilde Armand lăsa gunoiul pe stradă, dar pretindea că se luptă cu mafia gunoaielor. Dar de această dată lupta este directă și afectează direct și dur oamenii care luni dimineață pleacă la serviciu și își duc copiii la școală.

Totul fusese bifat, dar deznodământul stătea în pixul lui Nicușor Dan

Compania IMPACT Developer & Contractor spune că a făcut toate demersurile legale, administrative și financiare pentru a asigura accesul facil al publicului pe drumul Vadul Moldovei, demersuri zădărnicite de pasivitatea Primăriei Generale a Bucureștiului. Blocarea de către RNP - Romsilva a drumului Vadul Moldovei afectează direct drepturile celor peste 6.500 de cetățeni ai Municipiului București ce locuiesc în împrejurimi.

Dar în momentul de față, lupta este cu niște oameni care nu au nicio vină, singura lor „vină” fiind doar că locuiesc în Sectorul 1. Și exista o soluție la această problemă care stătea în pixul lui Nicușor Dan. S-au îndeplinit toate etapele legale, administrative și financiare și mai rămăsese de bifat doar voința unui om: Nicușor Dan. 

Clotilde Armand s-a speriat de impactul electoral

Mișcarea de ultimă oră a lui Clotilde Armand, adică schimbarea de viziune față de 2017, arată că și-a dat seama că USR riscă un dezastru electoral pentru că oamenii care locuiesc în Greenfield sunt activi pe Facebook, sunt mii de alegători tineri activi care vor intra pe rețelele sociale și vor avea un vot resentimental la alegeri sau, și mai rău, nu vor mai participa la alegeri, mai ales dacă au votat anterior cu cei doi. Vorbim de tineri activi, corporatiști care și-au cumpărat apartamente în Greenfield, a mai zis Val Vâlcu.

Indiferență față de al doilea politic la Primăria Generală

Iar în timp ce Clotilde Armand și-a dat seama de dezastrul electoral și astfel și-a schimbat părerea din 2023 față de 2017, Nicușor Dan este impasibil. Continuă să funcționeze ca la ONG fie pentru că a avut succes pe vremuri și nu reușește să iasă din această ecuație, fie pentru că nu-l mai interesează să mai candideze. Nu are simț politic, vede sondajele și poate nu mai vrea un nou mandat. Nu știm care sunt mizele în această lovitură directă dată unui grup de mii de oamenii, dar pare că nu-l mai interesează să candideze. Te poți gândi că și-a îndeplinit obiectivele prin aceste blocaje pentru că realizări nu are. Nu poți să fii nepăsător și să supui la niște chinuri niște tineri fără să fie vreun câștig pentru natură, pentru iarba din Pădurea Băneasa. Pare ambiție personală și „blocarea în proiect”. Ce face Nicușor Dan nu pare o decizie rațională, a concluzionat Val Vâlcu.

Subiectul a fost discutat și la B1 TV, în cadrul emisiunii realizate de Laura Chiriac, de la ora 21.00.

VEZI ȘI: Poziția oficială a IMPACT Developer & Contractor - https://www.dcnews.ro/nebunie-in-greenfield-mii-de-oameni-blocati-in-sectorul-1-situatia-actuala-e-rezultatul-pasivitatii-primarului-general-care-refuza-sa-finalizeze-demersurile-pentru-deblocare_901005.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel