Clonele PSD din Galați și Buzău, pe locul doi. Stan și Bagiu conduc în cursa electorală

Campania electorală a intrat în faza de uselizare. Practic, se prezintă publicului afilierea candidaților, pentru a fructifica nemulțumirile legate de guvernarea Băsescu-Boc-Ungureanu, printr-un vot politic. Două excepții pe frontul USL sunt orașul Galați și județul Buzău.

La primărie, respectiv Consiliul Județean, candidați proveniți din PSD se confruntă cu candidații oficiali ai USL.

În Galați, Nicușor Ciumacenco și-a dat demisia din PSD, pentru a candida la primărie împotriva lui Marius Stan, liberal susținut de USL. Neoficial, Ciumacenco a lăsat să se înțeleagă că beneficiază de sprijinul pesediștilor, dar manevra nu a ținut. În ciude unei creșteri ușoare în sondaje, a rămas sub cota lui Marius Stan. Potrivit sondajelor publicate de econtext, Stan ar câștiga lejer, reușind după uselizare să atingă 65 la sută. Alte cercetări sociologice îl dau pe Stan cu 34 de procente, în fața lui Ciumacenco, care are doar 27 la sută din eșantion. Ciumacenco nu a reușit să ”păcălească” decât un sfert din votanții USL, iar Uniunea are peste 66 la sută din intenția de vot.

 Pe lângă poziționarea liderilor Ponta și Antonescu alături de candidatul USL, Marius Stan, a contat probabil și asocierea lui Ciumacenco cu un proiect controversat, susținut de PDL. Ciumacenco a sprijinit planul portocaliu de construire a unei termocentrale Enel în apropierea orașului, din poziția sa de viceprimar.

În Buzău, Victor Mocanu, pesedist ”independent”, candidează la președinția Consiliului Județean împotriva lui Cristi Bagiu, liberalul propus de USL pentru aceeași poziție. Mocanu a profitat de o manevră care, în 2008, l-a ridicat pe Sorin Oprescu. Candidatura sa a fost respinsă de Biroul Electoral, câștigând apoi în Justiție.Motivul respingerii inițiale: o clonă, cu același nume. Victimizarea, care i-a prins bine lui Oprescu, nu a mai funcționat, bagiu rămânând favorit, tot potrivit econtext.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel