CJUE acceptă excepţii pentru despăgubirile acordate pasagerilor

[] []

26 iun 2019 / 14:11
Salveaza PDF Comentarii

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi că o companie aeriană poate invoca "circumstanţe excepţionale" ca motiv de a refuza despăgubirea pasagerilor, dacă o scurgere de carburant pe pista aeroportului provoacă o întârziere mare, transmite DPA.

Sentinţa se referă la o reclamaţie făcută de un pasager al Ryanair după o întârziere de patru ore a unei curse aeriene din Italia în Belgia; compania a refuzat să acorde despăgubirile de 250 de euro cerute.

Conform reglementărilor UE, pasagerii pot solicita despăgubiri dacă întârzierile sunt mai mari de trei ore, cu anumite excepţii. În speţă, pe pistă a curs carburant de la o altă aeronavă, iar CJUE a apreciat că întârzierea "nu putea fi evitată chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile, în sensul acestei prevederi". Magistraţii au considerat aşadar că în acest caz este vorba de circumstanţe excepţionale.

DPA observă că drepturile pasagerilor sunt tot mai disputate în Europa, iar în unele ţări, cum ar fi Germania, s-a înregistrat o creştere puternică a numărului de reclamaţii.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25