Cîțu, decizii după discuțiile cu USR: Premierul, de la PNL! Şanse mari să se refacă coaliţia

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Florin Cîțu, președintele PNL, a susținut o declarație de presă după discuțiile cu USR.

„Am discutat despre principii. Premierul, de la PNL. Nu s-a discutat despre nume de persoane”, a spus, miercuri după-amiază, Florin Cîțu.

„Sunt șanse mari (n.r. pentru refacerea coaliției PNL - USR). Am ieșit optimist de la această întâlnire. Sunt șanse mari să se refacă coaliția. Nu au cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii”, a explicat președintele PNL.

„Am discutat mult despre programul de guvernare. Am discutat - foarte important - premierul să fie de la PNL, am discutat despre PNRR, împreună susținem PNRR. Nu s-a discutat astăzi despre numele persoanelor care vor fi în Guvern”, a mai zis Florin Cîțu. 

Amintim că Florin Cîțu declarase, înaintea primei discuții cu USR, că există voturi suficiente astfel încât să fie învestit un guvern PNL-USR-UDMR. În același timp, liderul PNL spunea că va avea discuții și cu social democrații, însă mandatul partidului este de a găsi o majoritate parlamentară în jurul unui premier PNL.

Președintele PNL spunea că, în discuțiile cu PSD, va transmite că nu acceptă măsuri populiste. „Bineînțeles, discutăm și cu PSD, dar cu același mandat. Am negociat cu Comisia Europeană reforme de la care nu abdicăm, nu vom permite nicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea României. Am spus foarte clar că mergem cu mandat de negociere în jurul PNL, ceea ce înseamnă un premier de la Partidului Naționl Liberal”, precizase Florin Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că negocierile vor dura „exact cât este nevoie” și a precizat că președintele Klaus Iohannis a fost informat despre mandatul PNL. „Negocierile trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate. Am discutat și cu președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Cîțu.

 

Amintim că UDMR va avea propunere de premier, după cum a anunțat Kelemen Hunor. „UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea”, a transmis Kelemen Hunor. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel