EXCLUSIV  Cititoare DCNews, caz șocant la Direcția de Impozite și Taxe. ”Ironia sorții! Nu pot fi bănuită de evaziune fiscală”

Direcția Generală de Impozite și Taxe a Sectorului 2 s-a răzgândit peste noapte cu privire la destinația unui imobil. Deși cititoarea DCNews care ne-a scris are plătite la zi impozitele pentru două clădiri rezidențiale, DITL a decis, peste noapte, ca doar pentru una dintre clădiri să fie reconsiderată destinația... retroactiv, prin urmare cititoarea cu impozitele la zi să fie bună de plată cu tot cu penalități. Nu contează pentru funcționarii din DITL nicio Hotărâre de Guvern în acest sens. 

Cazul prezentat de cititoare poate fi doar începutul și poate viza toți microîntreprinzătorii, având în vedere că decizia se ia peste noapte, ignorând Hotărârile de Guvern care reglementau situația în acest domeniu. 

Iată ce ne-a scris cititoarea DCNews care nici nu-și punea închipui vreodată că ar putea fi bănuită de evaziune fiscală: 

”Am depus in 2016, dupa aparitia HG 159/11.03.2016, declaratii de impunere pentru cele doua imobile pe care le detin. La sediul ambelor imobile functiona cate o firma, care nu avea sediul delimitat prin contractul de comodat, nici nu-si deducea cheltuielile cu utilitatile. Prin urmare am depus declaratii pe propria raspundere ca firmele nu-si deduc cheltuielile cu utilitatile si declaratii de impunere prin care incadram imobilele la imobile cu destinatie mixta .

In anul 2017, am constatat ca la unul din imobile aveam impozitul calculat eronat pentru ca nu se tinuse cont de declaratia referitoare la utilitati.

Am facut cerere de corectie (asta dupa ce initial, la biroul de consiliere am fost sfatuita prieteneste sa-mi platesc repede impozitul) impozitul a fost recalculat ca pentru cladiri rezidentiale.

In anul 2018, mi-am platit impozitele, la termen, ele fiind calculate tot ca pentru cladiri rezidentiale.

Astazi, 01.11.2018, am primit decizii de impunere pentru anul 2018, in care mi se recalculeaza impozitul pentru celalalt imobil, pentru perioada 2016-2018.

Ironia sortii, desi sunt instiintata ca am impozite majorate in 01.11.2018, plicul contine deja si decizie de calcul accesorii, adica penalitati calculate pana la 11.10.2018.

M-am dus la DITL Sector 2, am vorbit chiar cu persoana care a intocmit aceste decizii si mi-a spus ca au reconsiderat destinatia acestui imobil, considerandu-l imobil nerezidential si avand ca argument un extras de la ONRC in care apare adresa sediului societatii.

I-am spus ca tocmai de aceea a fost dat punctul 7 din HG 159/11.03.2016 pt ca existau o gramada de firme de apartament care ar fi trebuit sa faca evaluari sau modificari la ONRC.

Oricum, daca as fi stiut de aceasta abordare a lor, as fi incercat sa delimitez spatiul.

Nu pot fi banuita de evaziune fiscala pentru ca firma cu care am contract de comodat imi apartine in proportie de 95%.” ne-a scris o cititoare DCNews pe adresa redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel