Cioloș, dezvăluiri. Cum și-a ales miniștrii

Premierul Dacian Cioloş a explicat, duminică seară la Digi 24, cum și-a ales echipa guvernamentală, dar și de ce a renunțat la medicul Andrei Baciu, propus pentru portofoliu de la Sănătate.

"I-am ales și la recomandări venite din mediul privat, au fost și oameni care știam că nu vor accepta. Pe bază de recomandări am căutat oameni care să aibă și o viziune, și un proiect. Sunt oameni pe care a trebuit să-i conving să renunțe timp de un an de zile la proiectele lor. Cam 40% din cei pe care i-am contactat au refuzat. Au fost și situații în care am contactat 2-3 oameni pentru același portofoliu, am discutat cu ei și apoi am ales.

Am făcut guvernul repede pentru că situația era tensionată în Europa, România nu avea un guvern stabil. Am fost conștient că e important să avem un guvern stabil cât mai repede. Au fost și ezitări pentru că am lucrat singur, nu am avut un guvern care să vină cu o echipă și un program de guvernare. Eu a trebuit să lucrez și la o listă, și la program.

Nu am discutat cu partidele despre programul de guvernare, am vrut să-mi asum singur responsabilitatea, unde am simțit că există ezitări am făcut schimbări, tocmai pentru a-mi asuma responsabilitatea", a precizat premierul Cioloș.

De asemenaa, prim-ministrul a vorbit și despre motivul real pentru care renunțat la nominalizarea inițială pentru Ministerul Sănătății.

"La dl Baciu nu am renunțat din cauza pozelor, ci pentru că a omis să-mi spună câteva lucruri privind activitatea sa", a mai spus premierul Cioloș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel