Urmărește emisiunea live


Ciolacu: O rectificare bugetară pentru pensii şi alocaţii trebuie pregătită ca să fie adoptată lunea viitoare

Ciolacu: O rectificare bugetară pentru pensii şi alocaţii trebuie pregătită ca să fie adoptată lunea viitoare. Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Ciolacu: O rectificare bugetară pentru pensii şi alocaţii trebuie pregătită ca să fie adoptată lunea viitoare. Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că o rectificare bugetară pentru alocarea de fonduri necesare plăţii pensiilor şi alocaţiilor ar trebui să fie pregătită încă din această săptămână, pentru a fi adoptată lunea viitoare.

Întrebat despre afirmaţia ministrului interimar al Muncii, Raluca Turcan, potrivit căreia, începând de vineri, nu vor mai fi bani pentru pensii şi alocaţii, liderul social-democraţilor a răspuns:

'Eu cred că mâine nominalizarea noastră de ministru al Finanţelor trebuie să se vadă cu domnul Dan Vîlceanu, titularul de la Ministerul Finanţelor, împreună cu tehnicul de la Ministerul Finanţelor, şi să pregătească pentru luni această rectificare bugetară. Repet, noi v-am spus de acum trei luni că au fost luaţi bani de la pensii. Am văzut că această ştire a ieşit de la doamna Turcan, o respect, nu am nicio problemă, dar vreau să vă spun când promovezi să ţi se ia o anumită sumă din fondul ministerului şi semnezi acest lucru. Când eşti ministru, uiţi că eşti membru de partid şi spui ce e mai bine pentru români, nu te plângi după'. 

Ciolacu a anunțat numele miniștrilor PSD. Câciu, la Finanțe. Rafila, la Sănătate

Marcel Ciolacu a anunțat, luni seară, numele miniștrilor PSD din Guvernul Ciucă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat oficial lista miniștrilor PSD validați de conducerea partidului.

„Am să vă citesc numele pentru fiecare minister”, a spus Marcel Ciolacu:

Ministerul Finanțelor - Adrian Câciu

Ministerul Apărării Naționale - Vasile Dîncu

Ministerul Economiei - Marius Humelnicu

Ministerul Tineretului, Familiei - Gabriela Firea

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Sorin Grindeanu

Ministerul Agriculturii - Adrian Chesnoiu

Ministerul Sănătății - Alexandru Rafila

Ministerul Muncii - Marius Budăi

Ministerul Culturii - Lucian Romașcanu

„Intrăm într-o altă etapă”, a spus Marcel Ciolacu, adăugând: „România trebuie stabilizată. PSD a negociat programe și măsuri. Scopul nostru a fost să impunem măsurile sociale. Nu am intrat la guvernare punând alte condiții. Dacă nu ar fi fost acceptate aceste măsuri, PSD nu ar fi acceptat!”

„Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească”, a mai zis președintele PSD. Vezi continuarea știrii aici!

Ciolacu: Vicepremierul PSD va fi dintre miniştrii social-democraţi

Social-democraţii vor stabili până marţi propunerea pentru funcţia de vicepremier în cadrul Guvernului PSD - PNL - UDMR, a declarat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, care a precizat că va fi unul dintre candidaţii pentru posturile de ministru.

'În vechea coaliţie funcţiile de vicepremier au fost ocupate de către preşedinţii de partide, fără portofoliu, ca să fie cu toţii. PNL a dat prim-ministrul prin preşedintele Florin Cîţu, domnul Kelemen Hunor, vicepremier, domnul Dan Barna, vicepremier. De aceea, mi-am permis să cer colegilor mei acest vot, deoarece acea funcţie, dacă ar fi fost într-o normalitate, ar fi revenit preşedintelui partidului, dacă nu ar fi fost prim-ministru.', a declarat Ciolacu.

'Am cerut acest lucru, ca astăzi, prin discuţii individuale cu mai mulţi dintre colegi să iau hotărârea cea mai bună. Astăzi voi lua hotărârea, împreună cu colegii mei o să mă sfătuiesc, până mâine dimineaţă se va şti acest lucru. Cu certitudine, va fi un vicepremier cu portofoliu', a afirmat, luni, Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Politic Naţional al PSD. Vicepremierul PSD va fi o persoană din lista de miniştri propuşi de social-democraţi, a mai spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel