Ciocniri violente între palestinieni și israelieni în Gaza

Vineri a fost o nouă zi neagră în cea de-a treia săptămână de proteste violente ale populației palestiniene, în dreptul punctului fortificat de trecere din Gaza.

Un civil palestinian este confirmat de autorități ca decedat ca urmare a unei plăgi prin împușcare în stomac și alți aproape 1.000 au fost răniți în cursul zilei de vineri. Este cea mai recentă rundă de confruntări sângeroase între civilii palestinieni și armata israeliană care păzește zidul cu sârmă ghimpată dintre statul Israel și teritoriul autonom Gaza.

Civilii palestinieni vs. armata israeliană

Armata israeliană a anunțat că aproximativ 10.000 de palestinieni s-au adunat în preajma a cinci puncte de-a lungul graniței fortificate, afirmând că s-au înregistrat tentative de a distruge infrastructura de securitate, inclusiv detonarea unui dispozitiv exploziv în apropierea postului de trecere dezafectat de la Karni și aruncarea de bombe incendiare.

Confruntări pentru pământuri

Revolta populației palestiniene împotriva anexării pământurilor sale străvechi a intrat în a treia săptămână de ciocniri violente. Circa 35 de palestinieni au fost împușcați mortal și câteva mii au fost răniți, de la începutul ciocnirilor cu patrulele israeliene.

Ce e mai greu abia urmează

Protestul planificat să dureze șase săptămâni a reaprins dorința palestinienilor de a-și cere dreptul să se întoarcă în orașele și satele de unde familiile lor au fugit ori au fost alungate după proclamarea statului Israel, în urmă cu 70 de ani. Protestul a început pe data de 30 martie și este așteptat să atingă apogeul pe 15 mai.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel