Ciocniri între palestinieni şi poliţie la Ierusalim

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Au avut loc ciocniri între palestinieni şi poliţia israeliană în Oraşul vechi din Ierusalim.

Oraşul vechi din Ierusalim a fost duminică scena unor noi ciocniri între palestinieni şi poliţia israeliană, primii protestând împotriva vizitei evreilor la locurile sfinte cunoscute în iudaism ca Muntele Templului şi de musulmani ca Sanctuarul nobil, relatează Reuters şi dpa, scrie Agerpres. 

Ciocnirile au fost de scurtă durată şi nu au fost înregistraţi răniţi. Potrivit poliţiei, mai mulţi tineri palestinieni au aruncat cu pietre înainte de a fi dispersaţi. Oficiali palestinieni au afirmat că poliţia a evacuat cu forţa credincioşi musulmani pentru a le face loc vizitatorilor evrei şi a tras cu gloanţe de cauciuc.

La orele prânzului atmosfera era calmă, dar incidentul a fost condamnat de Autoritatea Palestiniană, care administrează Cisiordania, aceasta calificând vizitele evreilor drept "provocatoare" şi o "ameninţare gravă la adresa securităţii şi stabilităţii".

O zi importantă 



Incidentul a avut loc în ziua de Tisha B'Av, o importantă zi de post şi rugăciune în iudaism. La rândul lor, musulmanii marchează săptămâna care începe Eid al-Adha, sărbătoarea sacrificiului.

Gruparea radicală Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a făcut apel în ce o priveşte la palestinieni să "mărşăluiască înapoi în Ierusalim" şi să apere Sanctuarul Nobil.

În mai, ciocniri înregistrate în aceeaşi zonă au generat un conflict de 11 zile între forţele israeliene şi militanţii Hamas, soldat cu moartea a peste 240 de palestinieni şi a 12 israelieni.

Fostul premier Netanyahu s-a mutat din reşedinţa oficială de la Ierusalim

Fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu şi familia sa s-au mutat, la o lună de când noul guvern a fost învestit, din reşedinţa oficială de la Ierusalim, unde au locuit timp de 12 ani, relatează dpa, mai scrie Agerpes. 

'La scurt timp după miezul nopţii, familia Netanyahu a părăsit reşedinţa oficială din Balfour', a declarat duminică dimineaţa Ofer Golan, purtător de cuvânt al familiei fostului prim-ministru.

În ultimii ani, în faţa reşedinţei de la intersecţia dintre străzile Balfour şi Smolenskin au avut loc proteste frecvente împotriva lui Benjamin Netanyahu, un prim-ministru polarizant, inculpat pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel