Cinematograful Independența din Târgovişte, redeschis după 15 ani de paragină

Primăria Târgoviște redeschide Cinematograful Independența. Clădirea a fost reabilitată după 15 ani de paragină

S-au încheiat lucrările de reabilitare și modernizare a Cinematografului Independența din municipiul Târgoviște. Astăzi, clădirea este deschisă publicului până al ora 18:00, fiind organizată în foaierul clădirii o expoziție de artă a Filialei Alba Iulia a Uniunii Artiștilor Plastici, Cu această ocazie a venit la Târgoviște și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, transmite Gazeta Dâmboviţei

Conform declarațiilor primarului municipiului Târgoviște, lucrările au fost recepționate, urmând ca obiectivul să reintre în administrarea orașului. 

“Un simbol al municipiului Târgoviște, Cinematograful independența, a fost reabilitat, a fost de modernizat și este pe cale să poată găzdui nu numai proiecții cinematografice ci și alte tipuri de spectacole. Este o sală multifuncțională de care municipiul Târgoviște avea nevoie  în contextul în care la acest moment, în afară de Sala Teatrului Municipal nu prea mai există o sală care să poată să găzduiască spectacole de ținută. Această sală este mai mare decât ce a Teatrului municipal. Aici este vorba de aproximativ 450 de locuri. Este un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții. Este un proiect care a transformat o ruină într-un spațiu care poate fi folosit inclusiv ca o galerie de artă.” a spus primarul Cristian Daniel Stan. 

După predarea obiectivului, primăria municipiului va face demersuri pentru obținerea acreditării și clasificării din partea Centrului Național al Cinematografiei. Dotările și condițiile oferite sunt de categorie superioară. Conform primarului municipiului, se dorește obținerea acreditării și clasificării până la finele lunii. 

Prezent la eveniment, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a felicitat autoritățile locale pentru reintegrarea în circuitul cultural a Cinematografului: “Deschidem larg ușile unui obiectiv semnificativ nu numai pentru municipiul Târgoviște, ci și pentru județul Dâmbovița. Chiar dacă a fost finanțat prin CNI vă felicit pentru determinarea cu care ați acționat în ultimul an pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv.”

În prima etapă, Cinematograful Independența va fi administrat de Teatrul municipal, ulterior urmând a se lua o decizie definitivă. Directorul Teatrului “Tony Bulandra”, Mihai Constantin Ranin, a promis că cinematograful va “respira frumusețe”. 

“Este extraordinar că se deschide o galerie de artă pentru că în acest mod se arată o strategie culturală pentru municipiul Târgoviște. Vă garantăm că atâta timp cât teatrul se va ocupa și de acest obiectiv, el va respira frumusețe.” a spus Ranin. 

Cinematograful Independența a fost construit în anii ’70, în plin centrul municipiului și a funcționat până în 2006. Cinematograful a trecut în 2010 din domeniul privat al statului şi administrarea R.A.D.E.F. „RomâniaFilm” în domeniul public al Municipiului Târgovişte şi administrarea Consiliului Local Municipal Târgovişte.  Clădirea era într-o stare avansată de degradare, fiind folosită rar, pentru evenimente fără legătură cu zona culturală.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy