EXCLUSIV  Cine sunt europarlamentarii români care au semnat pentru LGBT: Campioana susținerii drepturilor omului a ratat PE

Scutaru Cristina / 16 iun 2019 / 16:21 Salveaza PDF Comentarii
Parlamentul European
Descriere foto: Parlamentul European

Vlad Viski, director executiv al Asociației MozaiQ, a vorbit la DC News despre un angajament pe care îl semnaseră mai mulți candidați la alegerile europarlamentare 2019 privind drepturile persoanelor LGBT.

"În perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, am cerut candidaților la Parlamentul European să semneze un angajament prin care își asumă promovarea drepturilor LGBT în Parlamentul European odată ajunși acolo. Au fost câțiva candidați de la trei partide care au semnat: de la PSD a semnat Petre Florin Manole, de la ALDE - Renate Weber, de la USR - Nicu Ștefănuță. Renate Weber este o campioană a susținerii drepturilor omului încă din anii 1990. Din păcate, ALDE nu a reușit să facă pragul electoral, dar sperăm că, în continuare, clasa politică se va uita cu atenție și la problemele noastre”, a spus Vlad Viski la DC News.

Iată răspunsul complet:

 

 

Asociația MozaiQ, alături de ILGA Europe, a invitat candidații pentru un loc la Bruxelles, în campania electorală, să se alăture unei campanii de promovare a persoanelor LGBT în contextul alegerilor din 23-26 mai pentru Parlamentul European.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26