Urmărește emisiunea live


Cine este românul mort în vacanță în Grecia, după ce barca în care se afla s-a răsturnat - Foto

Află în articol cine este românul mort înecat în Grecia.

Vacanță cu final tragic pentru un alt turist român plecat în Grecia. Tânărul și-a găsit sfârșitul în vacanță, în apele insulei Lefkada, acolo unde în luna iulie a murit și fiul unui primar din Dolj, transmite Realitatea Plus. De data aceasta, tânărul care a murit se afla pe o barcă închiriată cu alți 8 prieteni, care a fost răsturnată de o furtună violentă. Echipajele elene au găsit toate persoanele după lungi căutări, dar pentru unul dintre ei nu au mai putut face nimic, acesta fiind deja decedat.

Tânărul român care a murit în Grecia se numea Liviu. Potrivit martorilor, acesta ar fi consumat băuturi alcoolice înainte și nici nu știa să înoate. Prietenii săi spun că aștepta vacanța în Grecia de foarte mult timp. El lucra ca barman la un hotel din Sinaia și era pasionat de fotografie și sporturi de iarnă. Pe timpul iernii Liviu muncea și ca instructor de ski.

Cum s-a produs tragedia

Liviu a plecat în vacanță cu alți 8 prieteni, tot români, și au închiriat o ambarcațiune cu care să exploreze Kefalonia. După o furtună puternică pe mare, barca s-a răsturnat, iar curenții puternici i-au purtat în larg până în zona de sud a insulei Lefkada. Properietarul bărcii a pornit în căutarea lor împreună cu un salvamar și i-au reușit să îi găsească abia după câteva ore. Cinci dintre ei erau în stare stabilă. Apoi au fost găsiți ci ceilalți 4, dar din păcate, Liviu nu a mai putut fi salvat. 

VEZI ȘI: Incident grav în Grecia. Un român a murit, alţi 8 sunt răniţi, după ce marea agitată i-a răsturnat de pe plăci în Kefalonia

Fiu de primar, găsit mort în Grecia

Este al doilea român care a murit în apele insulei Lefkada, in acest sezon. În luna iulie, primarul din Amărăștii de Jos, Constantin Dinu, și-a pierdut unicul fiu, de doar 25 de ani pe o plajă unde marea era foarte agitată. Devastat de dispariția fiului său, edilul plecase în Grecia pentru a lua parte la căutări.

Românul postase pe rețelele sociale un filmuleț, cu puțin timp înainte de dispariție. Potrivit presei elene, bărbatul se afla pe plaja Mylos cu mai mulți prieteni. Martorii povestesc că în ziua în care a intrat în mare erau valuri uriașe, iar vântul bătea cu putere. În încercarea de a salva un turist, care se afla în pericol să se înece, românul nu a mai ieșit nici el. Turiștii susțin că în zona respectivă nu există salvamari, iar curenții sunt extrem de periculoși. 

O tânără din Craiova, prietenă cu bărbatul, a cerut ajutorul pe Facebook: "Bună seară. Vacanță frumoasă tuturor. Sper din suflet că mă puteți ajută. Un bun prieten a dispărut ieri în apele plajei Mylos din Lefkada în jurul orei 18.00. Apelez la oricine poate da o mâna de ajutor. Este cineva care ne poate ajută cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Vă rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Mulțumesc mult! Stay safe!", a scris femeia pe grupul Forum Grecia. Vezi mai mult AICI.

Grecia va folosi veniturile din turism pentru a subvenţiona în continuare facturile la electricitate

Grecia intenţionează să utilizeze profiturile peste aşteptări generate în acest an de sectorul turismului, cea mai importantă sursă de venituri pentru Grecia, pentru a putea subvenţiona în continuare facturile la electricitate, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Executivului de la Atena, Giannis Oikonomou, transmite Reuters. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel