Cine este prima femeie la conducerea Secret Service numită de Biden

Cine este prima femeie numită de Biden la conducerea Secret Service - Foto Agerpres
Cine este prima femeie numită de Biden la conducerea Secret Service - Foto Agerpres

Kimberly Cheatle a fost aleasă de preşedintele american Joe Biden drept următorul director al Secret Service.

Este prima dată când o femeie este desemnată la conducerea agenţiei, care are două atribuţii oficiale: să protejeze liderii politici ai ţării (preşedinte şi vicepreşedinte, dar şi foşti preşedinţi şi candidaţi la preşedinţie, precum şi familiile acestora, bineînţeles) şi protejarea infrastructurii critice şi financiare americane.

Agenţia protejează şi alte personalităţi politice apropiate preşedintelui. Cheatle, care va prelua locul lui James Murray, în funcţie din 2019, a lucrat la Secret Service timp de 27 de ani.

"Sunt mândru să anunţ că am ales-o pe Kim Cheatle drept următorul director al United States Secret Service - scrie preşedintele pe site-ul Casei Albe -.

Kim a avut o carieră lungă şi ilustră, a crescut în grad în cei 27 de ani la agenţie, devenind prima femeie în rolul de director adjunct al operaţiunilor de protecţie", a spus Biden, adăugând o notă personală:

"Jill şi cu mine cunoaştem personal angajamentul lui Kim faţă de munca sa. Când Kim s-a ocupat de securitate în perioada când eram vicepreşedinte, am avut încredere în judecata sa şi în sfaturile sale", scrie Rador.

Citește și - Fauci îşi anunţă demisia de la Casa Albă

Anthony Fauci a anunţat că, în decembrie, va demisiona din funcţia de consilier medical al Casei Albe şi de la conducerea Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), pe care l-a condus timp de 38 de ani, pentru "a atinge următorul capitol" al carierei sale, transmite RAI News.

Fauci, în vârstă de 81 de ani - care a jucat un rol principal în lupta împotriva pandemiei de Covid-19 în Statele Unite - a fost consilier pentru şapte preşedinţi şi a condus Institutul Naţional al Sănătăţii timp de peste 50 de ani.

Cuvinte de laudă pentru virusolog de la preşedintele american, Joe Biden. "Că l-aţi cunoscut personal sau nu, a atins vieţile tuturor americanilor cu munca sa. Îi mulţumesc din suflet pentru serviciul său public. Statele Unite ale Americii sunt mai puternice, mai rezistente şi mai sănătoase datorită lui", a scris Biden în mesajul său de rămas-bun.

"Voi renunţa la funcţiile actuale, dar nu ies la pensie", a spus Fauci, afirmând că "vreau să folosesc ceea ce am învăţat ca director al NIAID pentru a continua să promovez ştiinţa şi sănătatea publică şi să inspir şi să îndrum următoarea generaţie de lideri ştiinţifici, în timp ce pregătesc lumea să înfrunte ameninţările viitoarelor boli infecţioase".

Anthony Fauci a fost consilierul şef al administraţiei prezidenţiale şi a devenit "chipul" luptei împotriva pandemiei din SUA, ciocnindu-se uneori public cu instituţiile - în special cu fostul preşedinte Donal Trump -, împingând guvernul spre campania de vaccinare şi măsuri de restricţie pentru a reduce rata de infectare şi decesele în ţară.

Puţini oameni de ştiinţă au avut un impact mai mare sau mai durabil asupra politicii de sănătate publică decât el: mândru de originile sale italiene (bunicii lui erau emigranţi din Napoli şi din Sciacca), tată farmacist, s-a născut în Brooklyn şi, după ce a absolvit Medicina, a intrat imediat în National Institutes of Health (NIH) - unde în 1984 a devenit director al NIAID. De atunci a slujit în mandatul a şapte preşedinţi - republicani şi democraţi -, începând cu Ronald Reagan.

George W. Bush i-a acordat în 2008 medalia prezidenţială a libertăţii: cea mai înaltă distincţie civilă americană.

Fauci a muncit intens pentru a ajuta SUA să treacă prin toate crizele sanitare majore din ultimii 40 de ani: de la SIDA (când a dezvoltat un program estimat că a salvat 21 de milioane de vieţi) la West Nile, de la atacuri cu antrax la diverse gripe aviare, de la Ebola la Zica. Până la Covid-19, care l-a făcut popular în rândul publicului larg, devenind un star în Statele Unite (cu chipul pe tricouri, şosete şi căni) pentru sfaturile sale clare şi liniştitoare.

După ce primul caz de Covid-19 a fost descoperit în statul Washington, pe 20 ianuarie 2020, imunologul a susţinut necesitatea de a iniţia imediat restricţii asupra călătorilor care sosesc din afară, avertizând asupra situaţiei de urgenţă care ar fi tulburat America.

Cuvinte în contrast cu cele ale lui Trump, potrivit cărora (cum a spus la 10 februarie 2020), pandemia "va dispărea până în aprilie" odată cu creşterea temperaturilor.

După o lună, cu dovezile răspândirii virusului şi a stării de urgenţă, Trump a tunat şi fulgerat împotriva Democraţilor, pentru că "au politizat" criza sanitară, iar printre ţintele criticilor sale s-a numărat şi Fauci, care nu a ratat nicio ocazie, în schimb, pentru a confirma gravitatea situaţiei, notează Rador. Vezi știrea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel