Cine este Matei-Viorel Ardeleanu, noul ambasador al României în Muntenegru. A fost numit și de Băsescu în 2012

Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind acreditarea lui Matei-Viorel Ardeleanu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Muntenegru, cu reședința la Podgoriţa. Cine este acesta.

Matei Viorel Ardelenu, numit, astăzi, ambasador al României în Muntenegru, este diplomat de carierã cu grad de ministru-consilier şi a deţinut, în trecut, şi funcţia de adjunct al Reprezentanţei Permanente a României la UE.

În perioada în care Traian Băsescu era președintele României, a fost numit ambasador al României în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda. Anterior desemnării pentru acest post, a fost numit în funcţia de coordonator naţional al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, în Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, Matei Viorel Ardelenu a lucrat la cabinetul fostului ministru de Externe, TeodorBaconschi, având grad de secretar II şi, din 2011, secretar I. Este angajat în MAE din 2001, iar în perioada august 2006 - februarie 2010 a fost prim-colaborator la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei.

Vezi și: Cine este Cristina Romilă, noul ambasador al României în Vietnam

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel