Cine este Jake Angelli, bărbatul cu coarne care a intrat în sediul Capitoliului

Jake Angelli, bărbatul pictat pe faţă şi care purta o căciulă cu coarne, a devenit imaginea emblematică a protestatarilor care au pătruns în clădirea Capitoliului. 

Jurnalistul Nick Martin a postat pe Twitter o fotografie cu Angelli fără machiaj şi fără acea căciulă, afirmând despre aesta că este membru al mişcării QAnon. 

În esenţă, QAnon susţine o teorie potrivit căreia preşedintele Donald Trump ar duce un război secret împotriva elitelor sataniste din Guvern, din mediul economic şi din mass-media. Membrii QAnon cred că această luptă va duce la o zi a apocalipsei pentru adversarii lui Trump, care vor fi arestaţi şi executaţi, scrie BBC

Mişcarea a luat viaţă în 2017, când un utilizator anonim a făcut o serie de postări pe site-ul 4chan. Utilizatorul s-a semnat cu litera Q şi a afirmat că are un nivel de acces extrem de ridicat la informaţii sensibile. Aceste mesaje au devenit cunoscute ca "firimituri de pâine" sau "picături Q", presărate adesea cu mesaje pro Trump. 

Înainte să se alăture acestei grupări, Angelli a fost actor şi cântăreţ. El a început să apară la mitingurile QAnon din 2019, când a început să şi vorbească despre diverse teorii ale conspiraţiei. De atlfel, Angeli este cunoscut ca "şamanul QAnon" şi a fost văzut de mai multe ori purtând o pancartă pe care scrie "Q m-a trimis". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel