Cine este, de fapt, autorul masacrului din Colorado

James Holmes, presupusul atacator de la cinematograful din Colorado, este un tânăr de 24 de ani, fost student al departamentului de neuroştiinţe, la Universitatea din Colorado a cărui reputaţie de singuratic porneşte încă din copilăria petrecută în sudul Californiei, relatează AFP.

FBI îl descrie ca un bărbat alb de 1,90 înălţime, născut la 13 decembrie 1987, care nu are menţiuni semnificative în cazierul judiciar şi nicio legătură cu grupări teroriste. Poliţia din Aurora, locul masacrului, a declarat pentru presă că singura sa infracţiune în oraş a fost o depăşire a vitezei legale în 2011. Într-un formular completat la începutul lui 2011 pentru închirierea unei locuinţe, James Holmes se descria ca fiind un student "discret şi înţelegător", dezvăluie Denver Post pe site-ul său de Internet. "Nimeni nu îl cunoştea. Nimeni", declară un student la farmacie care locuia în acelaşi imobil rezervat studenţilor, profesorilor şi personalului facultăţii de medicină. Acesta explicat că James Holmes trăia retras de ceilalţi, nu saluta niciodată şi se prefăcea că nu vede pe nimeni când se întâlnea cu cineva pe culoar, scrie AFP. Jurnaliştii de la San Diego Union-Tribune scriu că Tom Mai, un vecin apropiat al familiei Holmes din San Diego, îşi aminteşte că suspectul era un adolescent timid care nu îşi petrecea timpul cu tinerii din vecini. Kris Lovekin, directoarea de comunicare a Universităţii Riverside din California, a declarat că, în anul 2010, Holmes a primit o diplomă în neuroştiinţe.

Mashable.com, un site consacrat reţelelor sociale, îl descrie pe Holmes ca fiind "o fantomă a Internetului" fără prezenţă aparentă pe reţele precum Facebook sau Twitter. Într-un comunicat, familia tânărului a spus că vor coopera cu anchetatorii."Suntem încă în curs de a încerca să înţelegem această veste şi am aprecia dacă oamenii ne-ar respecta viaţa privată", a spus familia într-un comunicat după ce Arlen, mama lui James Holmes, a confirmat că fiul său este atacatorul presupus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel