EXCLUSIV  Cine e Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, candidat pe listele PSD la parlamentare

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, își anunță, joi seara, candidatura pe listele PSD la alegerile parlamentare. „Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre și sunt covins că veți face ce trebuie în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Într-un interviu pentru DCNews, prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit cu sinceritate despre omul din spatele specialistului care vine mereu cu cele mai importante informații, în criza provocată de coronavirus.

"Când am intrat eu la Medicină, era o provocare să intri la facultatea asta. Nu din cauza asta am ales-o. Tatăl meu era medic. Eram familiarizat cu problemele de natură medicală şi mi se părea anormal să mă îndrept spre altceva pentru că era un interes constant asupra acestei profesii. Aşa că, în 1980, am devenit student la Facultate de Medicină. În mod efectiv, în 1981, pentru că pe vremea aceea trebuia făcut şi stagiul militar, care dura aproape un an de zile", a povestit prof.dr. Alexandru Rafila.

"N-am avut o aplecare deosebită spre partea chirurgicală. Mi-a plăcut mult Medicina Internă și Bolile Infecţioase. După 1990, când am dat rezidenţiatul, în 1991, am ales Microbiologia pentru că a existat un anumit context în care cunoșteam multe personalități de la Institutul Cantacuzino care m-au determinat să aleg această specialitate", a mai spus Rafila.

Stagiatura, în Sfântul Gheorghe

"Am încercat să învăţ limba maghiară, dar nu am reuşit, decât aşa câteva cuvinte. A fost o experienţă extrem de bună. Nu am avut nicio problemă legată de integrarea în zonă. Chiar a fost o experienţă de bună calitate şi nu o regret în niciun fel. În general, comunităţile mici, mai ales din Transilvania, se organizează mai bine şi era mai simplă viaţa din punct de vedere al accesului la resurse, inclusiv alimentare, în acea perioadă.

Exista o fabrică de băuturi alcoolice şi făceau câteva produse celebre: lichior de chimion, de mentă şi un gin celebru pentru România, în acea perioadă: ginul Covagin, adică de la Covasna. Trebuia să cumperi o carte pe care nu ar fi cumpărat-o altfel nimeni şi, împreună cu o sticlă de băutură alcoolică, era un pachet cadou. Doar la Sfântul Gheorghe am fost, după care m-am întors în Bucureşti pentru câteva luni, aproape un an, până s-a organizat examenul de Rezidenţiat", a mai povestit prof.dr. Alexandru Rafila.

VEZI CONTINUAREA AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel