Cine cumpără Banca Carpatica

Ilie Carabulea, principalul acționar al Băncii Comerciale Carpatica, a anunțat că el și partenerii săi au semnat un memorandum cu prezentanții casei americane de investiții de risc J.C. Flowers pentru preluarea băncii. După anunțul lui Ilie Carabulea, acțiunile băncii au crescut cu peste 8% pe Bursă.

J.C. Flowers este una dintre cele mai mari case de investiţii americane de pe Wall Street, renumită pentru preluarea de entităţi bancare aflate într-o situaţie dificilă, scrie economica.net

"Prin încheierea memorandumului, acţionarii minoritari care acţionează concertat împreună cu dl Ilie Carabulea au fost de acord să iniţieze discuţii pe bază de exclusivitate cu J.C. Flowers & Co. cu privire la următoarele:

- vânzarea către fonduri de investiţii care beneficiază de consultanţa J.C. Flowers a acţiunilor deţinute de acţionarii respectivi în bancă şi

- fie să nu îşi exercite şi să nu tranzacţioneze drepturile de preferinţă cu privire la majorarea de capital; fie să le transfere către fonduri de investiţii care beneficiază de consultaţa J.C. Flowers în conformitate cu legislaţia pieţei de capital din România", se spune în raportul conducerii executive a Băncii Carpatica, trimis la Bursa de Valori București.

Banca din Sibiu va intra într-un proces de "analiză - diagnostic de confirmare (confirmatory due dilligence) întreprins de americani. „În cazul finalizării tranzacţiei avute în vedere, Carpatica va beneficia de un acţionariat puternic, cu o vastă expertiză în sistemul financiar-bancar. În acelaşi timp, capitalul atras va asigura băncii capitalizarea pentru dezvoltarea viitoare", scrie în memorandumul semnat de Banca Comercială Carpatica și J.C. Flowers.

În 2014, Banca Carpatica a înregistrat o pierdere de 169 milioane de lei, după profituri nete de 38 şi 21 de milioane de lei în 2013 şi 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel