Cifre dramatice despre jurnaliști

Potrivit unui raport UNESCO publicat miercuri, la fiecare 5 zile un jurnalist își pierde viața ca urmare a activității sale. Raportul a fost dat publicității cu ocazia Zilei internaționale pentru încetarea impunității pentru crime împotriva jurnaliștilor.

Potrivit UNESCO, între 2006 și 2016 au fost uciși cel puțin 827 de jurnaliști, dintre care 115 anul trecut. De altfel, 2015, este al doilea cel mai nefast an din ultimul deceniu, potrivit cifrelor, informează Agerpres.

Agenția ONU, arată că 90% dintre aceste crime au rămas nerezolvate. Raportul nu include numeroasele cauzuri în care jurnaliștii au fost abuzați, răpiți, torturați sau intimidați.

Din cei 213 jurnaliști uciși între 2014 și 2015, 78 au fost omorâți în state arabe, potrivit cifrelor UNESCO, ceea ce face ca lumea arabă să fie cea mai periculoasă regiune pentru jurnaliști. Cifre sumbre s-au înregistrat și în America Latină și în Caraibe - 53 decese, Asia - 34, Africa - 27 și Europa Centrală și de Est - 12 decese.

Aproape jumătate dintre jurnaliștii din sfera online uciși în ultimii doi ani erau reporteri de pagină web și bloggeri care transmiteau despre conflictul în Siria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel