"Ciclonul-bombă" a lovit SUA. VIDEO

Ciclon - imagine simbol
Ciclon - imagine simbol

O furtună de iarnă deosebit de intensă a cauzat îngheţarea conductelor de petrol şi a generat întreruperi ale fluxului de producţie în rafinăriile de pe coasta atlantică a Statelor Unite, joi, determinând creşterea preţului la carburanţi, în contextul în care căderile abundente de zăpadă şi vânturile puternice au întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru zeci de mii de locuinţe din această regiune, informează Reuters.

Aproximativ 65.000 de locuinţe şi sedii de companii de pe coasta estică americană au rămas fără electricitate, iar autorităţile se aşteaptă ca acest număr să crească în orele următoare, pe măsură ce furtuna va cuprinde întreg nord-estul Statelor Unite, o regiune cu o densitate a populaţiei foarte ridicată.

Această furtună reprezintă rezultatul unei rapide - şi rare - scăderi bruşte a presiunii barometrice, fenomen cunoscut şi sub denumirile de "bombogeneză" şi "ciclon-bombă". Căderi abundente de zăpadă au afectat coasta estică americană de-a lungul unui front atmosferic care se întinde din statul Maine şi până în Carolina de Nord, joi, doborând linii de electricitate, provocând acoperirea cu gheaţă a drumurilor şi cauzând închiderea câtorva sute de şcoli.

Tarifele pentru petrolul folosit la încălzirea locuinţelor şi pentru gazele naturale au înregistrat pe coasta estică a Statelor Unite cele mai ridicate niveluri ale lor din ultimii ani, în contextul unei cereri record a populaţiei. Cantităţile de petrol pentru centralele termice sunt foarte aproape de recordul stabilit în urmă cu trei ani.

Potrivit specialiştilor, cererea pentru gaze naturale va rămâne foarte apropiată de nivelul record din Statele Unite în această săptămână. Gazele naturale reprezintă un combustibil major pentru centralele de încălzire folosite în locuinţe şi companii pe coasta nord-estică americană şi, de asemenea, sunt utilizate pe scară largă şi de centralele furnizoare de electricitate.

Există temeri în privinţa unei întreruperi majore a alimentării cu carburanţi, ce ar putea provoca o ruptură de stoc în cazul petrolului utilizat la încălzire, în contextul în care stocurile de carburanţi din New England şi statele Atlanticului mijlociu se confruntă în prezent cu cele mai scăzute niveluri ale lor pentru această perioadă a anului.

Din acest motiv, tancuri petroliere cu benzină, motorină şi petrol utilizat la încălzit vor porni din Europa spre Statele Unite, inversând astfel sensul tradiţional de deplasare a vapoarelor pe această rută comercială, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel