Ciclism: Richard Carapaz, primit ca un erou în Ecuador, după triumful din Turul Italiei

Sebastian Florea / 11 iun 2019 / 13:01 Salveaza PDF Comentarii

Richard Carapaz, primul ciclist ecuadorian care a reuşit să se impună în Turul Italiei, a avut parte de o primire triumfală, luni Quito, la opt zile după succesorul său din Giro, informează AFP.

Supranumit "Locomotiva", Carapaz (26 ani) a sosit la bordul unei aeronave care l-a adus din Spania, unde se află sediul echipei sale, Movistar, aducând cu el şi trofeul cucerit după 3.500 km parcurşi pe şoselele italiene.

Avionul cu care a călătorit a trecut pe sub un arc de apă format de motopompele pompierilor aeroportului internaţional Mariscal Sucre, din apropierea capitalei ecuadoriene.

Carapaz a urcat apoi, în aplauzele angajaţilor aeroportului, într-un autobuz descoperit, care îl aştepta pe pistă şi care s-a îndreptat către o gară rutieră unde a fost întâmpinat de simpatizanţii săi, care fluturau drapele naţionale şi scandau: "Da, este posibil!". Pe parcursul drumului, autobuzul a fost însoţit de câteva zeci de ciclişti amatori, în timp ce oamenii aflaţi pe marginea şoselei îl aplaudau pe campion

Richard Carapaz, clasat pe locul al patrulea la ediţia 2018 a Turului Italiei, a câştigat anul acesta două etape (Frascanti şi Courmayeur), intrând în posesia tricoului roz după etapa a 14-a. El l-a păstrat până la Verona, oraşul care a găzduit ultima etapă a cursei.

Căţărătorul ecuadorian de la Movistar este al doilea ciclist sud-american care câştigă Turul Italiei, după columbianul Nairo Quintana, învingător în ediţia din 2014.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24