Ciclism: Parchetul din Paris vrea deschiderea unui nou proces faţă de homeopatul Bernard Sainz

Procuratura din Paris a cerut deschiderea un nou proces împotriva homeopatului Bernard Sainz, supranumit ''Dr. Mabuse'' al ciclismului, care a intrat în atenţia organelor de cercetare penală după difuzarea unui reportaj televizat, realizat în 2016 cu camera ascunsă, reportaj în care Sainz poate fi văzut indicându-le unor sportivi cum să se dopeze. 

Bernard Sainz, în vârsta de 76 de ani, a respins acuzaţiile şi a formulat o plângere faţă de emisiunea Cash Investigation, ce a dezvăluit practicile la care recurgea. În rechizitoriul final, Parchetul din Paris a solicitat trimiterea lui Bernard Sainz în faţa tribunalului corecţional pentru că a ajutat sau încurajat sportivi să folosească substanţe interzise şi a exercitat în mod ilegal profesia de medic şi farmacist.

Magistraţii vor decide însă dacă vor da curs solicitării Procuraturii. În 2014, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care 20 de luni cu suspendare, pentru incitare la dopaj şi practicarea ilegală a medicinei. În 2013, el a fost amendat cu 3.000 de euro într-o afacere legată de administrarea de substanţe dopante cailor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel