EXCLUSIV  Christian Ciocan: Sindicatele trebuie să fie a DOUA PUTERE în statul român!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Într-un interviu în exclusivitate pentru DC News, Christian Ciocan a vorbit despre nevoia ca sindicatele să devină a doua putere în statul român.

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România, a vorbit despre necesitatea unității sindicatelor și despre rolul acestora în statul român:

„Sindicatele trebuie să fie a doua putere în statul român. Acestea reprezintă dialogul social, adică vocea poporului. Guvernele, parlamentul, legislația și organismele care aplică legile trebuie să fie numai în acord cu apărarea și respectarea drepturilor omului.

În aceste condiții, sindicatele, vocea poporului, trebuie să fie polul de putere care să gestioneze această stare de lucruri în interesul statului. Așa cum în cazul Cezarului, la intrarea victorioasă în Roma, cineva îl trăgea de mânecă și îi spunea: Ești doar un om, acest rol trebuie să îl aibă sindicatele, altfel, ne întoarcem la vechiul concept: Puterea absolută corupe absolut“, a precizat Christian Ciocan.

Rolul României, gardian la porțile Europei

„La rândul lor, sindicatele trebuie să aibă propriul sistem de control democratic. Și cele care nu au scop, ci reprezintă vocea populară, trebuie să aibă control al socialului vis-a-vis de sine. În aceste condiții, se va realiza o balanță reală într-un stat extrem de important în Balcani și un gardian la porțile Europei către răsărit, România.

Răsăritul nu a fost niciodată periculos și nu cred că este periculos pentru România. Mă refer mai ales la sintagma: Lumina vine de la răsărit. Voi milita pentru acest lucru, ca sindicatele să devină, în mod real, a doua putere în stat. Prin puterea sindicală, niciun guvernant, lider politic sau om de afaceri nu va mai putea face derapaje care să influențeze negativ oamenii din statul român“, a conchis Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel