Chirieac: Probabil că Iohannis va merge în continuare cu Florin Cîțu. E o singură barieră de trecut

Guvernul Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Guvernul Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut câteva precizări, miercuri, despre situația actuală de pe scena politică. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus miercuri, vizavi de ipoteza cu starea de urgență, că "președintele poate declara stare de urgență, dar ea trebuie validată de Parlament în termen de cinci zile."

Pentru că în Parlament "nu există o majoritate favorabilă președintelui în acest moment", "e o cale pe care nu se poate merge. Parlamentul nu va aproba starea de urgență, deci îl mai ține cinci zile pe Florin Cîțu", a explicat Chirieac. 

"Situația este foarte grea din punct de vedere politic.", consideră analistul. Și de altfel, singura soluție pe care o vede și președintele PSD, Marcel Ciolacu, o reprezintă alegerile anticipate. "Lăsând la o parte catastrofa economică provocată în doi ani de guvernele liberale, dăm la o parte și catastrofa medicală... politic, la acest moment, după spusele președintelui PSD Marcel Ciolacu, nu există altă soluție decât alegerile anticipate. Președintele Ciolacu a spus că partidul său nu va face alianțe cu nicio forță politică din Parlament în acest moment.", a continuat Bogdan Chirieac. 

"Ce guvern de tehnocrați își poate asuma aceste lucruri?!"

Nici guvernul de tehnocrați nu pare a fi o soluție, mai ales că "avem cunoștințe de ce s-a întâmplat cu Guvernul Cioloș în 2016... a fost Guvernul 0, un dezastru." 

"Prețurile la alimente s-au dublat, la energie s-au triplat, avem 15.000 de infectați și 250 de morți pe zi, ce guvern de tehnocrați își poate asuma aceste lucruri?! Situația este foarte complicată. Ambiția, orgoliul președintelui Iohannis ne-au adus aici.", a mai spus Bogdan Chirieac, miercuri, la România TV. 

"Probabil că președintele va merge în continuare cu Florin Cîțu. E o singură barieră de trecut: USR"

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că "pe noi ne-a încurcat faptul că am privit logic în toată această perioadă. Nu exista niciun motiv pentru ca președintele României să-l sprijine până în pânzele albe pe Florin Cîțu, să rupă PNL-ul, să oprească guvernarea pentru alegerile interne PNL. Acum nu cred că ne putem baza pe ce e logic - La ce am văzut, probabil că președintele va merge în continuare cu Florin Cîțu."

"E o singură barieră de trecut: aceasta cu USR PLUS. În același timp, domnul Cîțu a spus că *dacă USR votează moțiunea împotriva mea, nu îi vom mai lua la guvernare.*", a amintit analistul politic. "Dezastrul poate fi oprit prin alegeri anticipate și poporul român urmează să strângă cureaua. Nu ieși din groapă altfel." 

"S-a ajuns la situația în care, în Parlamentul României, nimeni nu colaborează cu nimeni. Asta a plecat, din nefericire, de la Palatul Cotroceni cu *nu se face alianță cu PSD*.", a încheiat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel