Chirieac: Mariana Câmpeanu nu trebuia să fie numită la Muncă

Premierul Victor Ponta spune  că preşedintele Traian Băsescu a atacat-o pe ministrul Mariana Câmpeanu fără argumente. Ministrul Muncii nu are, în opinia premierului Victor Ponta, motive să demisioneze în urma scdandalului creat în jurul situaţiei pensionării soţului său. Primul ministrul consideră că preşedintele "atacă fără argumente şi fără probe", personal alegând să o apere pe Câmpeanu. Analistul Bogdan Chirieac spune că în acest caz premierul are dreptate. În ceea ce privește competența ministrului Muncii, Chirieac este de părere că aceasta nu trebuia să fie numită niciodată în această funcție.

"Am luat decizia ca de fiecare dată când preşedintele atacă fără argumente şi fără probe să-l apăr pe acel ministru", a comentat el, scurt, la plecarea de la Ministerul Finanţelor, unde a preluat mandatul de interimar de la fostul titular, Daniel Chiţoiu.

 Referitor la declarația premierului, analistul Bogdan Chirieac este de părere că:  "În legătură cu declarațiile respective, premierul are dreptate. Ele trebuie verificate. Nu știm cine le-a lansat și nu știm dacă sunt   adevărate. Este vorba de o anchetă", a declarat analistul Bogdan Chirieac pentru RTV.

"În privința competenței doamnei Mariana Câmpeanu, de doi ani de zile spun că dânsa trebuia să demisioneze, de fapt nu trebuia să fie numită niciodată în această funcție. Competența doamnei Câmpeanu se referă la calculul pensiilor, lucruri de genul acesta, dar Ministerul Muncii înseamnă mult mai mult. Ministerul Muncii înseamnă crearea de noi locuri de muncă, politici care să ducă la crearea de locuri de muncă. Vorbim de felul în care s-au derulat programele europene. Doamna Câmpeanu chiar nu este potrivită pentru  un minister de această complexitate", a declarat Chirieac.

Despre un posibil plan al președintelui Traian Băsescu de denigrare a miniștrilor Cabinetului Ponta, Chiriac spune că nu este vorba despre așa ceva. Aici este vorba de faptul că domnul Băsescu și-a dorit ruperea USL, numai că ruperea bruscă, intempestivă a USL-ului îi încurcă planurile la europarlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel