Ponta: Am idee despre un telefon de la Washington, dar nu pot comenta

john-kerry-dcnews
john-kerry-dcnews

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, miercuri, la România Tv, că președintele și premierul au ajuns la un acord politic după ce șeful diplomației americane, John Kerry, i-a sunat atât pe Victor Ponta, cât și pe Traian Băsescu, pe fondul situației din Ucraina. Ponta și Băsescu au dezmințit informația. Premierul, întrebat de Chirieac dacă are cunoștință despre un telefon primit de la Washington de un înalt oficial român, strict pe tema Ucrainei, a răspuns: "Am idee, dar nu pot să comentez acest lucru.

UPDATE: - Victor Ponta și Traian Băsescu neagă  o convorbire cu John Kerry pe tema situației din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Președinției a transmis într-un comunicat de presă că "președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă de dezinformarea propagată pe posturile Antena 3 şi România TV cu privire la intervenţia unor lideri occidentali în vederea numirii actualei componenţe a Guvernului României. Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a avut nicio discuţie cu niciun lider occidental pe tema instalării guvernului. Orice afirmaţie contrară acesteia este mincinoasă şi are ca scop dezinformarea şi manipularea cetăţenilor".

Într-o intervenție telefonică la România Tv, premierul Victor Ponta, întrebat dacă a avut o discuție telefonică cu John Kerry, a răspuns scurt "nu".

------------------------

Potrivit lui Bogdan Chirieac, înțelegerea Băsescu - Ponta este rezultatul telefonului dat de John Kerry în contextul evoluțiilor din Ucraina, vecina din Nordul României instabilă politic și care se confruntă cu agresiunea militară a Rusiei.

Chirieac a explicat că împăcarea Ponta - Băsescu se datorează unor "rațiuni de stat". "Într-un moment în care la granița de Est a României are loc o schimbare de frontieră - deocamdată pașnică, sperăm să rămână așa - tot ce înseamnă flanc de este al Alianței Nord-Atalantice trebuie să fie perfect stabil. Aici România este importantă - desigur, și Polonia - dar România, cu ieșire la Marea Neagră, cu Kogălniceanu operațional pentru retragerea trupelor din Afghanistan", a spus analistul politic.

Președintele Traian Băsescu a anunțat, miercuri, că a ajuns la un acord cu premierul, care a acceptat să alcătuiască un nou program de guvernare pe care să și-l asume. Băsescu a precizat că CCR va judeca în continuare contestația PDL – PMP, pentru că este necesară o jurisprudență într-o astfel de speță fără precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel