Chirieac, despre "Partidul Multinaționalelor": Guvernul Orban a făcut ce trebuia

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre poziționarea Guvernului Orban, în contextul situației multinaționalelor din România.

Întrebat dacă ar trebui să plece cineva din Guvern, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Nu cred că ar trebui să plece cineva din Guvern acasă. Primele măsuri luate "noaptea, ca băieţii deştepţi" de Guvernul liberal, între Crăciun şi Anul Nou, au ţinut seama de unul dintre cele mai importante ”partide” din România. Noi nu luăm încă în seamă analiştii, ziariștii, făcătorii de ştiri, liderii de opinie. Vorbesc de "Partidul Multinaţionalelor din România". Spre deosebire de oamenii de afaceri români, care sunt ţinte la îndemână pentru sistemul judiciar profund politizat, multinaţionalele deţin jumătate sau mai mult din cifra de afaceri din această ţară şi este normal să îşi apere interesele.

"Partidul Multinaţionalelor" nu are nimic cu România, dimpotrivă. Nu ne iubesc, nu ne urăsc. Ne iubesc, dacă vreţi, la fel de mult cât iubesc Germania, Anglia, Franţa, Italia sau Spania. Multinaţionalele sunt cam toate offshore, poate conducerile lor sunt în aceste ţări şi atunci sigur că da, salariile , bonusurile şi aşa mai departe...".

"Guvernul Orban a făcut ceea ce trebuia"

"Guvernul Orban şi-a luat alături, prin acele decizii, "Partidul Multinaţionalelor". Multinaţionalele, spre deosebire de partidele româneşti care nu îşi apără capitaliştii români, îşi apără interesele. Eu când spun că nu trebuie să plece nimeni acasă... Guvernul Orban a făcut ceea ce trebuia. Că poporul român a votat şi s-a dus... Da! Dar eu ce să vă fac dacă 75% nu trec de testul PISA? 44%, tura asta, din generaţia asta, dar au mai fost generaţii înainte. Nu or fi 75%, or fi 66%, cât procentul obţinut la prezidenţiale. Nu îmi dau seama, că nu am măsurătorile.

Eu nu cred că Guvernul este pregătit şi nu dă senzaţia că vrea să plece acasă. Acolo se pun lucruri. Se desființează Secţia de investigare a magistraţilor. Asta înseamnă să pui din nou căpăstrul judecătorilor. Spre cinstea lor, au avut o reacţie formidabilă. S-au ridicat, măcar pentru ultima dată, înainte de a fi mitraliaţi cu totul. Au încercat, nu se poate", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel