Chirieac: Declarațiile lui Băsescu, făcute cu acordul lui Orban

Analistul Bogdan Chirieac a declarat, luni, la RTV că  declarațiile lui Traian Băsescu de la Izvorul Mureșului sunt de tipul celor naționaliste, dar sunt făcute și cu acordul premierului Viktor Orban, cu ajutorul căruia Traian Băsescu se mai află la Cotroceni în acest moment.

 "Eu cred că este o declarație făcută cu acordul domnului prim-ministru Victor  Orban", cel care l-a ajutat enorm la referendumul de demitere de anul trecut", a declarat Bogdan Chirieac.

"Domnul Viktor Orban le-a cerut românilor de etnie maghiară să nu iasă la vot la referendum. Păi pe cine pune la punct domnul Băsescu? Pe domnul Viktor Orban?"

Declarațiile domnului Băsescu sunt "declarații naționaliste care fac parte din programul de recâștigare a încrederii a domnului Băsescu, program care a luat avânt în ultima lună de zile, profitând și de absența liderilor USL, și acum a venit cu această zicere. Dar domnul Băsescu mai este la Cotroceni și datorită domnului Viktor Orban, care a cerut UDMR și etnicilor maghiari să nu vină la vot, căci asta este realitatea. Și acum ce face domnul Băsescu, se recompensează, chipurile, atacând Budapesta? E ridicol. Nu. Acea declarație a fost făcută și cu acordul domnului Viktor Orban.

Poziția lui Chiriac vine la numai câteva minute după declarația președintelui Traian Băsescu care a declarat, luni, la Izvoru Mureşului,  că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel