China și Coreea de Nord. Xi Jinping urmează să viziteze Phenianul

Președintele Chinei se pregătește să întreprindă o vizită oficială la Phenian, capitala Coreei de Nord, unde se va întâlni cu omologul comunist Kim Jong Un.

Citând surse din anturajul Beijingului, postul american de televiziune CNN relatează că președintele chinez Xi Jinping va fi primul șef de stat din ultimii ani care ajunge în capitala nord-coreeană Phenian. Va fi prima vizită oficială pe care liderul chinez o întreprinde în Coreea de Nord, de când acesta conduce Partidul Comunist Chinez, din noiembrie 2012.

Înaintea lui Trump

Oficialul anonim care a dezvăluit informația s-a limitat să spună că vizita va avea loc în curând, probabil înaintea întrevederii pe care președintele american Donald Trump și conducătorul nord-coreean Kim Jong Un o vor avea la finele lunii mai sau începutul lui iunie.

Vizită reciprocă

Relațiile la nivel înalt dintre Coreea de Nord și China s-au intensificat începând de luna trecută, când Kim Jong Un a făcut o vizită surpriză la Beijing. Presa de stat nord-coreeană anunțase de atunci că omologul chinez Xi a acceptat invitația lui Kim la Phenian.

Eforturi diplomatice

Peninsula coreeană este vizată de eforturi diplomatice intense în ultimele săptămâni, după ce directorul CIA Mike Pompeo s-a întâlnit la Phenian cu Kim pentru a pregăti întrevederea cu Trump. Săptămâna viitoare, dictatorul va da mâna cu omologul sud-coreean Moon Jae-In în zona demilitarizată dintre cele două state.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel